Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Mekan seoski hleb

Mekan seoski hleb

NEVINEVI
Pomoćnik kuvara
5418528
Mekan seoski hleb
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Sa hrskavom koricom i mirisom, koji će vas podsetiti za sunčana leta na selu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 650 g
  • voda - 350 ml
  • kvasac - 20 g, sveži
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu i u 50 ml vode rastvorite kvasac, šećer i dve supene kašike brašna. Mešajte dok ne dobijete glatku kašu i ostavite da nadođe 10-15 minuta na toplom.

Prosejte brašno i so i napravite udubljenje i u njega sipajte ulje i kvasac. Počnite da mesite dok ne dobijete testo, koje se ne lepi po rukama. Treba da mesite testo bar 5-10 minuta.

Prebacite testo u namazanu posudu i ostavite da nadođe 30 minta na toplom. Obložite duboki pleh papirom za pečenje i namažite ulje. Premestite testo i oblikujte okrugao hleb, stavite u pleh i ostavite da nadođe jedan sat na toplom.

Napravite proreze po površini hleba i pospite brašnom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Kad se hleb ispeče, isključite rernu i ostavite unutra još 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: