Mekan seoski hleb

30/05/2017
"Sa hrskavom koricom i mirisom, koji će vas podsetiti za sunčana leta na selu "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 304
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 650 g
  • voda - 350 ml
  • kvasac - 20 g, sveži
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu i u 50 ml vode rastvorite kvasac, šećer i dve supene kašike brašna. Mešajte dok ne dobijete glatku kašu i ostavite da nadođe 10-15 minuta na toplom.

Prosejte brašno i so i napravite udubljenje i u njega sipajte ulje i kvasac. Počnite da mesite dok ne dobijete testo, koje se ne lepi po rukama. Treba da mesite testo bar 5-10 minuta.

Prebacite testo u namazanu posudu i ostavite da nadođe 30 minta na toplom. Obložite duboki pleh papirom za pečenje i namažite ulje. Premestite testo i oblikujte okrugao hleb, stavite u pleh i ostavite da nadođe jedan sat na toplom.

Napravite proreze po površini hleba i pospite brašnom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Kad se hleb ispeče, isključite rernu i ostavite unutra još 15-20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar