Način pripreme
Ugrejte vodu i u 50 ml vode rastvorite kvasac, šećer i dve supene kašike brašna. Mešajte dok ne dobijete glatku kašu i ostavite da nadođe 10-15 minuta na toplom.
Prosejte brašno i so i napravite udubljenje i u njega sipajte ulje i kvasac. Počnite da mesite dok ne dobijete testo, koje se ne lepi po rukama. Treba da mesite testo bar 5-10 minuta.
Prebacite testo u namazanu posudu i ostavite da nadođe 30 minta na toplom. Obložite duboki pleh papirom za pečenje i namažite ulje. Premestite testo i oblikujte okrugao hleb, stavite u pleh i ostavite da nadođe jedan sat na toplom.
Napravite proreze po površini hleba i pospite brašnom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Kad se hleb ispeče, isključite rernu i ostavite unutra još 15-20 minuta.