Punjene suve paprike sa belim pasuljem

03/05/2017
"Jedno od remek-dela klasične seoske kuhinje, koje bi trebalo da se nalazi na trpezi ne samo na Badnje veče, nego kad god je moguće "
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano815
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte pasulj u šerpi sa vrelom vodom, kuvajte na vatri dok ne provri, prospite vodu i ponovo prelijte toplom vodom. Dobro skuvajte pasulj i dok se kuva, začinite solju i pospite selenom i nanom. Rešetkastom kašikom izvadite pasulj u posudu.

Ugrejte ulje u tiganju i izdinsajte luk iseckan na kockice, zajedno sa iseckanom šargarepom na kockice i svežom paprikom, a nakon toga dodajte o mali paradajza. Promešajte zajedno sa oceđenim pasuljem.

Stavite na vatru posudu sa vodom i isključite. Potopite suve paprike na 3 minuta i izvadite na tanjir.

Mekane paprike se pune nadevom o pasulja. Svaku papriku malo probodite nožem. Poređajte ih u mali pleh, tako da prorez bude na dnu i prelijte 1-2 kutlače čorbe od pasulja.

Ugrejte rernu i stavite paprike da se peku na 180 stepeni oko 20-30 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija