Carska baklava

07/06/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Samo jedno parče ove baklave će učiniti da se osećate kao car "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 071
  • Pregledi tokom meseca786
  • Pregledi tokom desmice22
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje (500 g)
  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 1 šolja naseckanih
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 10 g
  • cimet - 10 g
  • vanila - 2 kom.
  • maslac - 125 g
  • za sirup
  • šećer - i voda 1:1
  • vanila - 2 kom.
  • kora limuna - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Napraviti smesu za nadev - od jaja, šećera, oraha, brašna, praška za pecivo, cimeta i vanile. Kore podeliti na dva dela.

U nauljenu tavu staviti pola kora, pa sipati smesu za nadev. Odozgo staviti drugu polovinu kora. Naseći na romboide i preliti rastopljenim maslacem po prorezima.

Peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne dobije lepu boju. Hladnu baklavu preliti šećernim sirupom.

4 šolje šećera, 4 šolje vode, 2 vanile i limunovu koru staviti na ringlu, da se kuvaju 5 minuta i preliti baklavom!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija