Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa paradajz sosom i topljenim sirom

Zapečeno jelo sa paradajz sosom i topljenim sirom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4879k400
Zapečeno jelo sa paradajz sosom i topljenim sirom
Fotografije: Anonymous
1 / 7
10/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Fantastično vegetarijansko zapečeno jelo, koje će se dopasti čak i ljubiteljima mesa!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • topljeni sir - 50 g
  • maslac - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • paradajz - 500 g
  • so - po ukusu
  • šećer - po ukusu
  • brašno - 1 kašika za uvaljivanje
  • biber
  • bosiljak - 2 prstohvata, suv
  • za sos
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i nasecite ga na kolutove. Uvaljajte krompir u brašno, otresite višak i poređajte ih u nauljeni pleh.

Tikvice operite i nasecite na kolutove i poređajte ih preko krompira.

Ugrejte maslac i ulje u tiganju i sipajte oljuštene i sitno naseckani paradajz.

Posolite sa malo morske soli i dodajte prstohvat šećera. Promešajte i ostavite da se krčka na tihoj vatri, dok tečnost iz paradajza ne ispari. Na kraju dodajte suvi bosiljak i naseckani peršun.

Ovom smesom prelijte krompir i tikvice. Odozgo rasporedite komade topljenog sira.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Pripremite mlečni sos. Umutite kiselo mleko sa prstohvatom soli, smrvljenim čenovima belog luka i naseckanim peršunom.

Poslužite porciju prelivenu mlečnim sosom i ukrasite grančicom svežeg peršuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: