Jednostavan francuski baget

11/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Raskošni bageti, izuzetni laki sa veoma hrskavom koricom i neodoljivim mirisom "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano524
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 11 g, suvi
  • voda - 500 ml, topla
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 2 kašičice
  • brašno - 930 g
  • kukuruzno brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni. Ravan pleh pokriven papirom za pečenje i posut kukuruznim brašnom.

Suvi kvasac rastvorite u vodi sa prstohvatom šećera. Ostavite da se aktivira oko 10 minuta. Brašno prosejte i promešajte sa malo soli, a nakon toga sipajte aktivirani kvasac. Umesite testo, koje se ne lepi po rukama, a ako je potrebno dodajte još malo vode, ali pažljivo, u kapima.

Ostavite testo da naraste u nauljenoj posudi, pokriveno folijom oko 1 sat. Naraslo testo veoma lagano premesite, da bi izašao vazduh iz njega. Podelite ga na 4 jednaka dela, od kojih napravite dugačke vekne od 30-32 cm.

Poređajte ih u pleh i napravite zareze oštrim tankim nožem po dijagonali. Pospite kukuruznim brašnom i ostavite da narastaju još 20 minuta.

Pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta, a u rernu stavite posudu sa toplom vodom. Bagete ohladite na rešetci.

Beleška: Bageti su veoma lagani sa hrskavom koricom i šupljinama unutra, kako i treba da izgleda pravi francuski baget. Testo je rađeno mikserom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti