Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Prženo Pile»Pohovano pile Gordona Remzija

Pohovano pile Gordona Remzija

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5801352k129
Pohovano pile Gordona Remzija
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
23/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Hrskavo pohovano pile, koje će vas očarati prijatnim mirisom i izuzetno sočnim mesom!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • kiselo mleko - 400 g (2%)
  • biber
  • so
  • brašno - 200 g
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • aleva paprika - 1 kašičica, kajenska
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat, tucana
  • majčina dušica - 1 prstovat
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće batake na dva dela, tako da ih podelite na batak i karabatak. Stavite ih u posudu, začinite solju i biberom i sipajte mleko. Promešajte rukama tako da mleko pokrije sve komade mesa.

Pokrijte folijom i ostavite u frižideru na bar dva sata da se mariniraju. Stavite brašno u tanjir i u njega dodajte kajensku alevu papriku, dimljenu alevu papriku i kašičicu belog luka u prahu. Ja sam dodala i malo tucane paprike i majčinu dušicu. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Uzmite komade piletine i svako uvaljajte u suvu smesu, pre toga ih dobro ocedite iz mleka. Ugrejte ulje i u tiganj pažljivo stavite komade mesa prvo sa kožicom nadole.

Pržite na umerenoj temperaturi, mast ne treba da bude previše vruća, zato što će se meso brzo ispržiti spolja, ali će ostati sirovo iznutra. Pržite meso oko 25 minuta, periodično ga okrećite dok ne dobije zlanto-braon boju. Izvadite iz masti i ocedite preko ubrusa.

Napomena: Recept je prilagođen iz kulinarske emisije Gordona Remzija. U originalnom receptu on koristi za marinovanje mlaćenicu, ali ako nemate i sa ređim kiselim mlekom ispadne odlično.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: