Rendana pita

14/08/2017
"Odlična pita sa koricom od maslaca - još jedan razlog da nikad ne krenete sa dijetom "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano988
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kravlji maslac rastopimo u mikrotalasnoj. U posudi umutimo majonez, kiselo mleko, šećer, jaje, dodajemo i kravlji maslac, vanilu i na kraju prašak za pecivo i brašno.

Prvo promešamo viljuškom, nakon toga mesimo rukama, dok se ne dobije meko testo. Ostavljamo bar na jedan sat u frižideru. Pleh namažemo uljem. 1/3 testa odvajamo za gornji deo paja.

Preostalo testo rasporedimo rukama preko dna i ivica pleha. Trudimo se da je kora ravnomerne debljine. Džem pomešamo sa skrobom i iseckanim orasima i namažemo preko testa.

Uzimamo obično metalno rende i preostalu 1/3 testa. Izrendamo testo na krupno, trudimo se da svuda pokrije nadev ravnomerno.

Pečemo u umerenoj rerni dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti