Ratatuj pita

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Ratatuj pita
Fotografije: Ivelina
1 / 4
29/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Ratatuj pita, osnove za perfekcioniste - jer nema primedbi"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, male
  • šaragrepa - 1 komad
  • čeri paradajz - 5 - 6 komada
  • mocarela - 120 g, ili kačkavalj, drugi sir
  • biber
  • so
  • origano
  • majčina dušica
  • za testo
  • brašno - 150 g
  • žumanca
  • sveže mleko - 40 ml ili dok ne oblikujete testo
  • maslac - 40 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Običan ratatuj se servira kao garnirug. Ali može da bude glavno jelo sa dodatim makaronama ili hlebom. Kada kupujete povrće potražite da imaju isti prečnik, da se ravnomerno poređa kada se iseče.

Tradicionalno svo povrće se sotira odvojeno, pre nego što se poređa u posudu ili kako u ovom slučaju - na hlebnu osnovu i peče se u rerni.

Ova verzija spremanja ratatuja je zasitna i sjajna kao glavno jelo.

Sečenje svog povrća ravnomerno je od ključnog značaja da napravite ratatuj koji dobro izgleda. To takođe garantuje da će se sve skuvati ravnomerno.

Sečete svo povrće ravnomerno na tanke krugove oko dva-tri milimetra. Prebacujete ih u duboku posudu sa malo vode i dinstate dok povrće ne omekša. To je za varijantu bez patlidžana.

Dok se povrće dinsta pripremite testo za osnovu ratatuj pite. U posudu sipajte brašno, ja sam koristila miks bez glutena (vi koristite šta vam se sviđa) dodajte maslac, so, jedno žumanca i malo svežeg mleka, koje dodajete malo po malo dok se testo ne oformi.

Zamesite i stavljate u frižider na 30 minuta.

Kada se testo stegne razvijte ga rukama ili oklagijom, kako vam je lakše, i pospite ga obilno narendanom mocarelom ili kačkavaljem.

Nakon toga poređajte lepo izdinstano i prohlađeno povrće.

Pospite ga maslinovim uljem i začinima origanom, majčinom dušicom i drugima po vašem izboru.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta ili dok ne bude gotovo.

Prijatno spremanje i jedenje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: