Klasičan Imam Bayildi

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
2033571840
Klasičan Imam Bayildi
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 4
17/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ukusno jelo bez mesa, iz turske kuhinje."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica, crni
  • paradajz - 700 - 800 g
  • so
  • biber
  • peršun
  • lovorov list
  • beli luk - 3 - 4 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na dva dela po dužini, izvadite unutrašnjost, posolite ih i ostavite na sat vremena da puste gorak sok. Operite i osušite ih, pržite sa svih strana u ugrejanom ulju.

U istoj masti ispržite sitno iseckanu šargarepu, luk, unutrašnjost patlidžana. Dodajte rendani paradajz, beli luk, biber, peršun i lovorov list.

Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok voda ne provri. Namažite pleh u kome ćete peći, sipajte na dno od smese. Napunite čamčiće od patlidžana sa nekoliko kašika od smese.

Odozgo poređajte kriške paradajza i pecite jelo na 180 stepeni 30 minuta. Pospite iseckanim peršunom i servijate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: