Način pripreme
Isecite patlidžane na kriške, posolite ih i ostavite ih u kosini kako bi se iscedila njihova gorčina. Nakon toga ih isperite i posušite.
Zagrejte masnoću u širokom tiganju i propržite patlidžane. U istoj masnoći (ako je potrebno dolijte još malo) propržite iseckani luk i beli luk, dodajte mleveno meso i izdrobite ga drvenom špatulom ili viljuškom.
Dodajte sitno iseckani paradajz zajedno sa malo soli, šećera i crnog bibera. Nakon nekoliko minuta skinite sa ringle.
U nauljenu tepsiju sipajte malo od sosa na dno, poređajte red patlidžana, pospite iseckanim peršunom, ponovo sosom i tako dok ne nestanu količine.
Polijte sveže ceđenim limunovim sokom i stavite ukusni Imam Bayildi da se peče u prethodno zagrejanoj rerni dok tečnost od paradajza ne ispari.
Imam Bayildi sa mlevenim mesom je toliko ukusan da ćete i prste polizati!