Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Imam bayildi sa tikvicama

Imam bayildi sa tikvicama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Imam bayildi sa tikvicama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
24/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Veoma ukusna kulinarska improvizacija koju vam preporučujemo od sveg srca"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 4 komada
  • luk - 1 komad
  • paprike - 2 komada
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • so
  • maslinovo ulje
  • celer
  • brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice na kružiće i posolimo ih. Ostavite da omekšaju.

Oljuštite patlidžan na ivice.

Isečemo ih na krugove. Stavimo ih u posoljenu vodu da se ocedi gorak sok, oko 20 minuta. Operite i osušite.

Isecite preostalo povrće na sitne komade.

Ugrejte mast i pržite tikvice i patlidžan, prethodno uvaljajte krugove u brašno.

Dinstajte i ostalo povrće.

U pleh za pečenje, poređajte patlidžan na dno, nakon toga ostalo povrće, a na vrh poređajte tikvice.

Prelijte sa 2-3 supene kašike vode i pecite u rerni dok ne dobiju zlatnu boju.

Gotov Imam bayildi pospite svežim celrom.

Imam bayildi sa tikvicama je veoma ukusno jelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: