Način pripreme
Operite patlidžane i oljuštite ih. Nasecite ih po dužini na jednake trake, posolite ih i ostavite u posudu kako bi se ocedila tečnost.
Nakon oko jednog sata operite patlidžan, osušite ga i upržite do zlatne boje u vrelom ulju. Ostavite patlidžan da se ohladi. Isecite luk na kolutove. I luk ispržite do zlatne boje i ostavite ga da se ohladi. Oljuštite paradajz i narendajte ga na krupnom rendetu.
Oljuštite beli luk, a peršun iseckajte sitno. Sipajte ulje u pleh i dodajte narendani paradajz. Pržite paradajz dok se zapremina ne smanji na pola. Tada dodajte so i isprženi luk. Pržete još oko 15 minuta i na kraju dodajte peršun.
U svaku teglu stavite po nekoliko čenova belog luka i malo sosa. Zatim ubacite patlidžan, pa ponavljajte postupak dok ne napunite teglu. Zatvorite tegle i kuvajte ih 60 minuta.