Piletina u slatko - kiselom sosu

23/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj154323
"Ukusni zalogaji sa još ukusnijim sosom Lak recept za zauzete domaćice "
Priprema5 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano775
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file isecite na kockice. U slow cooker-u zagrejte ulje i maslac.

Stavite izgnečen čen belog luka u ulje za kratko - koliko da začini ulje i sklonite ga.

Propržite piletinu. Dodajte vino i poklopite dok meso ne bude polugotovo.

Sklonite poklopac i dodajte kečap, med, soja sos i biber.

Imajući u vidu da med pri termičkoj obradi gubi korisna svojstva, pa čak i postaje toksičan, sklonite ga odmah sa vatre. Poklopite na 3-4 minuta, koliko meso da poprimi aromu i ukus.

Poslužite jelo dok je toplo uz čašu belog vina. Ako želite, možete ga garnirati sa dinstanim pirinčem, špagetama ili pikantnim prženim krompirićima.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija