Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Pečena zečetina sa pirinčem, lukom i šljivama

Pečena zečetina sa pirinčem, lukom i šljivama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k231
Pečena zečetina sa pirinčem, lukom i šljivama
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
27/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Ponekad su jela toliko ukusna, da nam dođe da poližemo tanjir, i da nas baš briga za lepe manire"

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1/2 zeca
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 1 veza
  • suve šljive - 10 komada
  • nana - 5 strukova sveža ili suva
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - prstohvat
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zečetinu na porcije, pospite solju i alevom paprikom.

U pleh ili vatrostalnu činiju sipajte ulje i iseckan mladi luk, odozgo stavie porcije mesa. Pospite nanom i biberom, sipajte oko 3 šolje vode.

Pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu na oko sat vremena, nakon toga izvadite i dodajte oprani pirinač i prethodno potopljene šljive.

Ponovo pokrijte folijom i stavite u rernu na oko 15-20 minuta.

Na kraju skinite foliju i pecite kratko, to uradite da se meso ne bi osušilo, nego da ostane sočno unutra, a spolja da ima hrskavu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: