Garnir od krompira sa belim lukom

22/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Svaka šnicla mašta da bude servirana sa garnirom od aromatičnih krompirića sa belim lukom "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano342
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir pomoću sunđera dobro operite pod mlazom tekuće vode. Kuvajte ga u posoljenoj vodi, dok ne bude polukuvan, a može i malo više, nikako skuvan.

Ohladite ga u hladnoj vodi i ocedite od vode. Ogulite ih i ako su krupniji, isecite komrpire na pola ili na četvrtine.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje sa jednom kockicom maslaca i krompir pržite na srednjoj temperaturi oko 5-10 minuta.

Pomešajte sitno iseckanu mirođiju, beli luk i so, dobro promešajte i dobijenu smesu pomešajte sa krompirima pre serviranja.

Po želji, možete dodati i krupno mlevenu alevu papriku ili sitno iseckanu ljutu papriku.

Neverovatan su garnir mesu ili ribi.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti