Način pripreme
Sve povrće se očisti i iseče na kocke - manje-više jednake veličine. Strukovi peršuna se ubacuju celi.
Prelivaju se vodom, tek toliko da ih prekriju jedan prst, ne više. Stavlja se so i biber i kuvaju se pod poklopcem 25 minuta.
Dodaje se grudva maslaca, meša se još minut-dva i sve se pasira da bude savršeno glatko.
U ovom procesu krompir se lako sjedini sa maslacem i supa bude veoma kremasta, što ne zahteva da se dodatno dodaje pavlaka ili nešto drugo da zgusne.
Da bi se jelo završilo, stavlja se po kašičica maslinovog ulja po porciji na slaboj do umerenoj vatri da se zagreje. U njega se iseku tanke kriške čenova belog luka - oko 1 čen po porciji.
Kada aromatizuju maslinovo ulje i dobiju blagu preplanulost raspoređuju se preko svake porcije.
Ova raskošna krem supa se obavezno servira topla.
Prijatno!