Krem supa od krompira sa belim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
21/02/2020
"Krem čorba od krompira sa belim lukom - kad zamislimo koliko je ukusna, dođe nam da se zatrčimo ka prodavnici po sastojke "
Priprema10 min.
Kuvanje26 min.
Ukupno36 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 400 - 450 g
  • luk - 1/4 glavice, 80 g
  • beli luk - 4 - 5 čenova + za garniranje
  • praziluk - 1 truk
  • paškanat - 2 korena
  • celer - 2 struka
  • peršun - 2 struka (stabla i listovi)
  • maslac - 25 g
  • so - 1 kašičica, izvršita (ili po ukusu)
  • biber - 2 - 3 prstohvata, sveže mleven
  • maslinovo ulje - po jedna kašika po porciji, približno
* merne jedinice

Način pripreme

Sve povrće se očisti i iseče na kocke - manje-više jednake veličine. Strukovi peršuna se ubacuju celi.

Prelivaju se vodom, tek toliko da ih prekriju jedan prst, ne više. Stavlja se so i biber i kuvaju se pod poklopcem 25 minuta.

Dodaje se grudva maslaca, meša se još minut-dva i sve se pasira da bude savršeno glatko.

U ovom procesu krompir se lako sjedini sa maslacem i supa bude veoma kremasta, što ne zahteva da se dodatno dodaje pavlaka ili nešto drugo da zgusne.

Da bi se jelo završilo, stavlja se po kašičica maslinovog ulja po porciji na slaboj do umerenoj vatri da se zagreje. U njega se iseku tanke kriške čenova belog luka - oko 1 čen po porciji.

Kada aromatizuju maslinovo ulje i dobiju blagu preplanulost raspoređuju se preko svake porcije.

Ova raskošna krem supa se obavezno servira topla.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar