Torta s maskarponeom i jagodama

28/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Da li zaista postoji nešto magično u kombinaciji jagoda, maskarponea i čokolade, ostavljamo vama da procenite "
Priprema45 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno90 min.
Porcije13
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano326
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: Umutimo jaja zajedno sa šećerom i brašnom. Dobijenu masu podelimo na 3 jednaka dela, ako želite da torta bude sa tri kore. Možete da ispečete celu koru i nakon toga da je isečete. Peče se na 180 stepeni po 15 minuta u okrugloj posudi za pečenje, na čije dno stavljamo papir za pečenje, blago namazan masnoćom. Kore se ostavljaju da se ohlade nakon što su gotove.

Za krem: Razdvojimo belanca od žumanaca. Umutimo belanca u čvrst sneg i nakon što se dobro podigne dodajemo šest kašika šećera. U žumanca dodajemo još šest kašika šećera i maskarpone. Umutimo ih dobro, nakon čega se dodaju belanca i muti se, dok se ne dobije vazdušast krem. (Ovaj krem je pogodan i za spremanje tiramisua).

Jagode isečemo na parčiće, a čokolada se narenda.
Pre nego što počnemo sa nanošenjem krema na koru, svaku koru napojimo svežim mlekom. Ređamo koru, namažemo kremom, poređamo malo jagoda, stavljamo narendanu crnu čokoladu i stavljamo sledeću koru. Napojimo je mlekom i ponovo je isti redosled. Na kraju namažemo celu tortu kremom i ukrašavamo jagodama, čokoladom i pavlakom.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti