Makarone punjene mlevenim mesom

29/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"E takvu đakoniju svako želi da proba, ali mi čuvamo recept specijalno za vas "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano483
  • Pregledi tokom meseca55
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • makarone - 1/2 paketa, krupne
  • mleveno meso - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 300 g, pečene i oljuštene
  • paradajz - 1 flaša, konzerviran, mleveni
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak
  • ulje
  • so
  • biber
  • ljuta aleva paprika - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo makarone, ali ne potpuno.

Kuvamo ih nekoliko minuta manje od vremena napisanog na pakovanju. Treba da su blago tvrdi.

Zapžimo mleveno meso sa lukom isečenim na sitno, čenove belog luka, šargarepu narendanu na sitno rende, oljuštene i na sitno iseckane crvene paprike, ljutu alevu papriku, so, biber i bosiljak.

Na kraju dodajemo i konzervu samlevenog paradajza. Posipamo sa dosta bosiljka. Začinjavamo solju.

Čim provri sklanjamo s ringle.

Punimo makarone smesom i ređamo ih u posudu sa dnom koje se skida, u koju smo na dno sipali jedan prst smese sa nadevom.

Ređamo makarone u dva sloja, dok između dva sloja stavljamo deo nadeva. Završavamo odozgo sa ostatkom nadeva i pečemo na 180 stepeni oko 25 minuta.

Čekamo da se dobro ohlade i sklanjamo prsten sa posude.

Garniramo i serviramo.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti