Irski hleb sa sodom

08/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3055
"Najbrži i jednostavan hleb umetničkog izgleda i čvrste hrskave korice "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano841
  • Pregledi tokom meseca841
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno, dodajte so i sodu i promešajte. Formirajte udubljenje i dodajte kiselo mleko, viljuškom počnite da mešate dok se ne dobije grubo testo.

Stavite testo na nabrašnjenu radnu površinu i dodatno umesite kratko, teko toliko dok ga skupite u loptu.

Stavite oblikovanu loptu testa u posudu za pečenje postavljenu papirom, oštrim nožem preko njega napravite blage dijagonalne razreze.

Pecite u prthodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Izvadite iz rerne ispečen hleb i ohladite na rešetki, pre nego što ga isečete.

Najbrži i jednostavan hleb umetničkog izgleda i čvsrte hrskave korice.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija