Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Crni hleb sa sodom

Crni hleb sa sodom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Crni hleb sa sodom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Uspešan crni hleb da ga servirate sa odabranim glavnim jelom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 850 ml
  • sok od limuna - 4 kašike
  • integralno brašno - 550 g
  • belo brašno - 550 g
  • so - 2 kašičice
  • soda bikarbona - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sok od limuna se dodaje u mleko i ostavlja se da odstoji 15 minuta.

Ostali sastojci se proseju i u sredini se pravi udubljenje. Sipa se mleko i zamesi se testo Prebacuje se na nabrašnjenu površinu u mesi se.

Oformi se lopta, koja se spljeska u pogaču debljine oko 5 cm.

Peče se u prathodno zagrejanoj rerni do 225 stepeni 15 minuta. Temperatura se smanjuje na 195 stepeni i peče se još 20-25 minuta.

Ispečen hleb se okreće na rešetku i ostavlja se da se ohladi.

Crni hleb sa sodom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: