Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pirinčano SirćePirinčano Sirće
03. dec.
Pirinačno sirće je kisela tečnost, koja ima široku primenu u kulinarstvu. Pirinačno sirće se koristi kao začin za razne vrste jela, a najviše se dodaje svežim salatama....
Domaće pirinčano mlekoDomaće pirinčano mleko
14. mart
Pored toga, pirinčano mleko je bogato vitaminima i mineralima (posebno ako je od smeđeg pirinča): kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, vitaminom D i nekim vitaminima B....
Domaće pirinčano vinoDomaće pirinčano vino
24. avgust
Gotovo pirinčano vino može da se čuva u frižideru ili da se sipa u staklene flaše koje treba da stoje na tamnom i hladnom mestu....
SirćeSirće
06. jul
Kvalitetno sirće krasi mnoga jela i unapređuje ukuse u kulinarstvu, Koristi se najviše u salatama, za pripremu sosova i marinada, i u pripremi turšija. U suštini, sirće je tečnost kiselog ukusa....
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
02. sep.
Ostavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri. Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
25. avgust
Smatra se da je sirće ljudima poznato još pre 10 hiljada godina i od tada do danas ono ima široku primenu u svakodnevnom životu, kulinarstvu i medicini....
Balzamiko SirćeBalzamiko Sirće
25. maj
Balzamiko sirće u kulinarstvu Nemojte koristiti balzamiko sirće tokom termičke obrade, već ga dodajte gotovim jelima. Dodajte samo po nekoliko kapi, jer mu je aroma mnogo jaka, pa veće količine ne bi prijale....
Sirće od malineSirće od maline
23. nov.
Nakon toga procedite sirće kroz gazu, nalijte ga u fleže i zatvorite ih. Dobija se izuzetno prijatno i aromatično sirće, kojim možete da začinjavate salate, pečena mesa i tako dalje....
Sirće sa zovomSirće sa zovom
20. april
Zagrejte sirće, vino i šećer u velikoj šerpi. Stavite cvetove u flaše i prelite sirćetom. Dobro zatvorite flaše i ostavite ih tako najmanje 2 nedelje....
Domaće jabukovo sirćeDomaće jabukovo sirće
04. okt.
Gljiva se čuva u frižideru i može da se koristi kod sledećeg pravljenja sirćeta, kad se dodaje u gore nabrojane sastojke. Kada se stavlja gljiva, sirće bude brže gotovo. Tečnost će biti mutna, ali tako treba da bude....
Sirće od dženarikaSirće od dženarika
01. jun
Kisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto. Ako...
Domaće vinsko sirćeDomaće vinsko sirće
14. okt.
Sirće koje ste dobili nakon tog vremena procedite i koristite za dodavanje salatama i jelima....
Prirodno jabukovo sirćePrirodno jabukovo sirće
18. dec.
Vremenom će se sirće izbistriti. Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
Pirinčano BrašnoPirinčano Brašno
18. sep.
Pirinčano brašno je proizvod bele ili žute boje koji ima široku upotrebu u kulinarstvu. Dobija se od zrna pirinča, koja se već od davnina koriste u ishrani....
Aromatično domaće jabukovo sirćeAromatično domaće jabukovo sirće
12. avgust
Ukoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje)....
Sirće sa zelenim začinimaSirće sa zelenim začinima
25. april
Pažljivo operite začine i osušite ih pomoću ubrusa. Sipajte ih sve, zajedno sirćetom, biberom i slačicom, u dobro oprane flaše. Zatvorite flaše i ostavite ih na tamno i ne previše hladno mesto na 3-4 nedelje....
Domaće sirće od naraDomaće sirće od nara
29. januar
Nakon 25 dana na 21 stepen sirće je gotovo. Procedimo i punimo sirće u staklene boce, čuvamo na tamnom i hladnom mestu....
Pravo domaće jabukovo sirćePravo domaće jabukovo sirće
29. jul
1
Skoro gotovo jabukovo sirće ostavljamo tako još 6 nedelja da sazru. Odozgo se pojavljuje tanak, sluzast sloj. To je gljivica sirćeta. Na kraju sirće procedimo i rasporedimo u staklene tegle u kojem ćemo ih čuvati....
Domaće sirće od krušakaDomaće sirće od krušaka
15. okt.
Na ovaj način možete pripremiti sirće od bilo kog voća - grožđa (nama poznat kao vinsko sirće), ali i mnogo ukusnije varijante od jabuka ili kajsija. Posebno je ukusno sirće od dunja....
Domaće sirće od dunjaDomaće sirće od dunja
17. nov.
Da biste dobili sirće od dunja, potrebno je da temperatura bude iznad 18 stepeni i da ima kiseonika. Vreme je oko 2 meseca....
Napravimo jabukovo sirćeNapravimo jabukovo sirće
10. jun
Međutim, pre uzimanja rastvorite jabukovo sirće u čaši vode. Pogledajte i naše druge recepte za domaće sirće....
Sirće sa bosiljkom i peršunomSirće sa bosiljkom i peršunom
27. april
Ovo sirće je neverovatno dobro za zelenu salatu....
Sirće od maline sa medomSirće od maline sa medom
26. april
Čuvajte gotovo sirće od maline na tamnom i hladnom mestu....
Domaće jabukovo sirće bez konzervansaDomaće jabukovo sirće bez konzervansa
24. jun
Sirće treba tako da odstoji još 30 dana, da sazri. Nakon toga treba da se procedi i rasporedi u staklene flaše, u kojima će se čuvati....
Uspešan recept za jabukovo sirćeUspešan recept za jabukovo sirće
06. sep.
Jabuke operite, očistite od drške i ako ima trulog dela očistite. Isecite na male komade i stavite u odgovarajuću posudu. Prelijte pripremljenim sirupom od vode i šećera na vatri, dok se ne rastopi. Promešajte i stavite...