Sledeći put kada vam se jede nešto sa avokadom, prekočite gvakamole i prepečeni hleb (iako je to odličan način da zadovoljite vašu potrebu za avokadom) i okrenite se čokoladnom pudingu.
Da, zaista! Ima više načina da se puding zgusne, a da se ne koriste jaja, kada želite da napravite vegansku verziju ovog klasičnog američkog deserta. Kukuruzni skrob i banane su dva popularna trika, a sada tom spisku možete dodati i avokado. Budite sigurni da ovaj veganski puding bude ukusan baš onoliko koliko želite - bogat, nežan i sa jakom aromom crne čokolade.
Druga velika prednost kada koristite avokado kada pravite čokoladni puding je lak recept. Treba samo da stavite sve sastojke u multipraktik, pritisnete dugme i za samo minut dobijate čokoladni puding, a da ga ne mešate na ringli.
MI volimo da koristimo bademovo mleko, ali svi mlečni proizvodi će se dobro uklopiti u ovaj recept. Prirodni, nerafinisani šećer, kao što je to javorov sirup, takođe će obezbediti da ovo bude zdrav desert.
Ukus čokolade i pomorandže će se savršeno uklopiti, tako da slobodno možete dodati ceđeni sok pomorandže. Za čistu aromu čokolade možete propustiti sok i dodati jednu kašiku bademovog mleka.
Šta vam je potrebno:
1 dobro sazreo avokado
3 kašike javorovog sirupa
2 kašike kakaa u prahu (oko 15 g)
sok od pola pomorandže
1 kašičica (5 ml) ekstrakta vanile
1/4 čaše (60 ml) bademovog mleka (ili drugo mleka)
Po želji možete dodati za ukras maline ili šlag.
Kako napraviti:
Avokado isecite, pa ga stavite u kuhinjski robot, zajedno sa javorovim sirupom, kakaom u prahu, sokom od pomorandže, vanilin šećerom i bademovim mleom. Uključite nekoliko puta, dok ne dobijete homogenu smesu. Proces traje 1 do 2 minuta, dok se avokado ne samelje u potpunosti, a smesa ne postan eglatka.
Isipajte u manje činije. Pokrijte i stavite da se ohladi 2 sata, dok puding ne bude gotov. Pre serviranja možete ukrasiti šlagom i malinama ili nešto po vašem ukusu. Na kraju ostaje samo da uživate u neverovatnom ukusu ovog letnjeg deserta.
Komentari