bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam
Šta da skuvam

Šta da skuvam

Piraš se šta da kuvaš? Interesantni, tradicionalni i neuobičajeni predlozi za vašu trpezu na Bonapeti.rs
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Evgenia
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Hrskave paprike su tipične za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim proizvodima. Ideje za kuvanje sa paprikama.
Kako da koristimo sojino mleko?Kako da koristimo sojino mleko?
27. avgust
Evgenia
Sojino mleko je popularna alternativa na biljnok osnovi za kravlje mleko. Obično sojino mleko se konzumira i preporučuje svima, koji ne podnose laktozu. Kako da koristimo sojino mleko.
Koraci ka savršeno pečenoj svinjetiniKoraci ka savršeno pečenoj svinjetini
19. avgust
Plamena M.
Jedan od najvažnijih uslova za pečenu svinjetinu je što se meso obavezno servira dobro ispečeno. Gotova pečena svinjetina se seče na tanke režnjeve i podseli u tanjire.
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Evgenia
Mladi luk dodaje dozu svežine i pikantnost različitim jelima. Omiljen je u receptima za prolećnu jagnjetinu sa mladim lukom. Sa mladim lukom možete pripremiri mnogo đakonija. Šta da skuvamo sa mladim lukom?
Zdrave ideje za doručak sa pšeničnim mekinjamaZdrave ideje za doručak sa pšeničnim mekinjamaPšenične mekinje su sekundarni proizvod od mlevenja pšenice. One su veoma zdrave, zato što su bogatew vlaknima. Sadržće i vitamine iz gurpe B, vitamine A, C i E, cinke, kalijum, magnezijum, selen. Ideje za koristan doručak sa mekinjama.
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Plamena M.
Industrijski napravljeni bujon je jednostavan za upotrebu, ali nije uvek dovoljno dobar. Pripremili smo za vas dva recepta za odličan domaći riblji bujon.
Šta je račel i kako se pravi?Šta je račel i kako se pravi?Račel je jednostavno slatko od bundeve. Tipično je lokalnog porekla iz južne Bugarske. Takođe je poznat pod lokalnim nazivom petmez ili madžun. Račel su spremale bake, ali danas je ovo ukusno slatko iskušenje pomalo zaboravljeno.
Ideje sa zdrave slatkiše sa jabukovim brašnomIdeje sa zdrave slatkiše sa jabukovim brašnomOsim što je toliko zdravo, jabukovo brašno je i veoma ukusno. Jabukovo brašno su sazrele jabuke, osušene i samlevene na brašno. Sa jabukovim brašnom se pripremaju korisni kolači i deserti
Ideje za slatke nadeve pitaIdeje za slatke nadeve pita
11. april
Magdalena
Slane i slatke pite se mogu podeliti na tartove, kiševe, a one male veličine nazivaju se tartalete. Pita (paj) je vrsta testa sa nadevom u svim mogućim varijacijama. Ideje za slatke nadeve za pite
Omiljena jela sa tikvicamaOmiljena jela sa tikvicamaRaznovrsnost ukusnih recepata koji uključuju tikvice je ogromna, ali evo nekih od najomiljenih jela od tikvica.