Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam
Šta da skuvam

Šta da skuvam

Piraš se šta da kuvaš? Interesantni, tradicionalni i neuobičajeni predlozi za vašu trpezu na Bonapeti.rs
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako sa skuvamo domaćeg petlaKako sa skuvamo domaćeg petla
14. okt.
Domaći petao ima tamno meso, a masnoća mu je žuta. Njegovo meso je veoma korisno, pored toga što je prilično ukusno. Jedan od najukusnijih načina da se spremi petao je sa sosom od vina.
Marinade za nežnu i ukusnu pačetinuMarinade za nežnu i ukusnu pačetinu
12. okt.
Pačije meso postaje mnogo ukusnije i mekše ako se prethodno potopi u marinadu pre kuvanja. Za patku su neizostavni ukusi sa voćnim mirisom, čine je sočnom i veoma interesantne arome.
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?
28. avgust
Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Ukusna jela sa suncokretovim brašnom. Deserti sa suncokretovim brašnom,
Kako lako napraviti sladoled od dinje ili lubeniceKako lako napraviti sladoled od dinje ili lubenice
31. jul
Kako se pravi sladoled od lubenice ili dinje, koji odlično rashlađuje za vreme letnjih vrućina. Jednostavan recept za sladoled sa dinjom ili lubenicom. Ideja za vegan sladoled sa dinjom ili lubenicom. Dijetalni voćni sorbe od lubenice ili dinje.
Šta je daifuku i kako se priprema?Šta je daifuku i kako se priprema?
04. maj
Upoznajte se sa jednim neverovatnim specijalitetom iz japanske kuhinje i pogledajte kako da ga pripremite.
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?
03. maj
Jokan je opšti pojam koji se odnosi na ovaj želeu sličan desert napravljen od crvenog pasulja, agara i šećera.
Da napravimo tahini od suncokretaDa napravimo tahini od suncokreta
11. mart
Suncokretov tahini je manje popularan, jeftiniji, tamnije boje i težeg ukusa. Ali to ne znači da nije koristan i ukusan.
Da kuvamo sa ostacima od praznične večereDa kuvamo sa ostacima od praznične večere
03. mart
Od hleba koji je sigurno već obajatio, možete napraviti aromatične krutone sa omiljenim začinima i malo maslinovog ulja, koje možete jesti dok gledate TV.
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaKako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcija
28. feb.
Pravljenje hleba bez brašna može izgledati naporno ili nemoguće za neke od vas. Hleb bez brašna je stekao popularnost poslednjih godina jer sve više ljudi traži opcije bez glutena i sa malo ugljenih hidrata.
Šta kuvati sa ostacima od krompiraŠta kuvati sa ostacima od krompira
17. januar
1
Krompir koji je preostao od večere možemo da uključimo u neočekivanim kulinarskim receptima. Sa preostalim krompirom i malo mašte možđete da napravite ukusna nova jela za ručak ili večeru.