Ovčije mleko
Mlečni Proizvodi

Ovčije mleko

Ovčije mleko ima nežan ukus i odličan kvalitet. Ovčije mleko je bogatije vitaminima i mineralima od kravljeg. Ovčije mleko poboljšava rad želudačno-crevnog trakta.

1

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda. Vrste mlečnih proizvoda.
Mlečni Proizvodi - Feta SirMlečni Proizvodi

Feta Sir

20.12.2017

Polutvrdi grčki sir feta se dosta upotrebljava u grčkom kulinarstvu. Zbog prijatnog ukusa i delikatne arome, feta je brzo našla mesto i u kulinarstvu drugih zemalja. Ideje za salate sa feta sirom.

Mlečni Proizvodi - Sir MjunsterMlečni Proizvodi

Sir Mjunster

12.10.2017

Mjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu.

Mlečni Proizvodi - Mon d'OrMlečni Proizvodi

Mon d'Or

11.10.2017

Mon d'Or je popularan francuski sir. Sir je pogodan za sosove i na taj način se ubacuje kao dodatak ukusu špagetima, makaronama, testenini, rižotu i krompiru. Njegova meka konzistencija dozvoljava da se koristi i za spremanje drugih deserta.

Mlečni Proizvodi - Sir BoforMlečni Proizvodi

Sir Bofor

08.10.2017

Bofor spada sireve, koji su prisutni u kulinarstvu vekovima. Njegove korene naći ćemo u podnožju Alpa.

Mlečni Proizvodi - Sir NjušatelMlečni Proizvodi

Sir Njušatel

08.10.2017

Njušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih lokalnih sireva. Popularan je zbog srcast

Mlečni Proizvodi - Limburški SirMlečni Proizvodi

Limburški Sir

05.10.2017

Limburški sir (Limburger) predstavlja vrstu mekog sira koji se proizvodi od kravljeg mleka. Po tradiciji se sprema u Belgiji, Holandiji i Nemačkoj. Limburški sir nije pogodan za termičku obradu.

Mlečni Proizvodi - Komte sirMlečni Proizvodi

Komte sir

05.10.2017

Komte je francuski sir koji se proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Poznat je još pod imenom Grujer de Komte. Zajedno sa Kamemberom, Boforom i Mjunsterom ulazi u spisak najpopularnijih sireva u Francuskoj. Komte se

Mlečni Proizvodi - Grana padanoMlečni Proizvodi

Grana padano

03.10.2017

Grana padano (Grana padano) je veoma popularan italijanski tvrdi sir. Grana padano podseća na permezan. Grana padano može da se posipa preko špageta, testenine, čorbi i rižota.

Mlečni Proizvodi - FontinaMlečni Proizvodi

Fontina

03.10.2017

Fontina (Fontina) je vrsta sira koja potiče iz Italije. Fontina spada u italijanske sireve sa bogatom istorijom. Upotreba fontine jača koštani sistem i hrani i regeneriše kožu, kosu i nokte.

Mlečni Proizvodi - KačokavaloMlečni Proizvodi

Kačokavalo

02.10.2017

Kačokavalo je vrsta italijanskog sira koji je tipičan za ostrvo Sicilija i južni regoin Bazilika. Kačokavalo se pravi od kravljeg mleka ili mešavine kravljeg, ovčijeg i kozijeg mleka. Kuvanje sa kačokavalom.

Mlečni Proizvodi - Blu d'AvernMlečni Proizvodi

Blu d'Avern

02.10.2017

Blu d'Avern (Bleu d'Auvergne) je veoma poznat francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Blu d'Avern ima mekši ukus od ostalih plavih sireva. Blu d'Avern se odlučno kombinuje sa aromatičnim desertnim vinima.