Bonapeti.rs»Članci»Mlečni Proizvodi
Hranljive NamirniceKonservansi i E-dodaciMahunarke i žitariceMesa i kobasiceMlečni ProizvodiOrašasti plodovi i SemenkePovrćeRiba i Morski PlodoviVoćeVrste Alkoholnih PićaVrste GljivaVrste Vina
Mlečni ProizvodiNajpopularniji sirevi na svetu
15. mart
Iliana Angelova
Mlečni ProizvodiDanski plavi sir Danablu
24. januar
Iliana Angelova
Mlečni ProizvodiKozje mleko
04. dec.
Admin
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tet de Muan - švajcarski sirSir Tet de Muan se pravi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Proizvodi se korišćenjem mleka samo od krava koje pasu leti na bujnim alpskim livadama na planini Jura. Pogledajte više:
06. okt.
Kozji sirMeđu ljubiteljima mlečnih proizvoda, kozji sir je klasifikovan kao delikates. Hranljivi sadržaj kozjeg sira varira u zavisnosti od načina obrade. Prednosti kozjeg sira.
04. april
Mimolet SirMimolet (Mimolette) je tvrdi sir od kravljeg mleka koji se proizvodi u Normandiji, Bretanji i drugim delovima Francuske. Sir Mimolet - istorija, karakteristike i kulinarska upotreba.
16. dec.
Adaptirano MlekoSastav i proizvodnja adaptiranog mleka. Vrste adaptiranog mleka. Upotreba adaptiranog mleka - pravila i smerovi. Saveti kod zamene adaptiranog mleka kravljim kod novorođenčadi.
05. dec.
Parmigiano Reggiano - Parmiđano ReđanoOpis i sastav sira Parmigiano Reggiano. Kako da prepotnamo original Parmigiano Reggiano. Parmigiano Reggiano u kulinarstvu i uz koje vino se servira. Razlika između Parmigiano Reggiano i parmezana.
18. okt.
1
Sir KabralesPlavi sir je pravi aristokrata među sirevima, a to važi i za sir Kabrales. Sastav sira Kabrales. Recepti sa sirom Kabrales.
20. sep.
Švajcarski sir ApencelerŠvajcarski sir Appenzeller, jedan od najstarijih, poznatih i ukusnih sireva u Švajcarskoj. On je dobio naziv po oblasti Appenzell u Švajcarskoj. Šta treba da znamo o siru Apenceler?
08. jun
Švajcarski sir SbrinzSir Sbrinz je tradicionalan sir u Švajcarskoj. Pravi se od kravljeg mleka i proizvodi se pre svega u centralnim oblastima zemlje. Koristi se veoma široko u švajcarskoj kuhinji zamenjujući parmezan.
07. jun
SirSmatra se da je proizvodnja sira počela još 8. 000 godina pre nove ere. Bri, Camember, Gorgonzola i Rokfor su iz tzv. mirišljavi sirevi. Vrste sireva. Sastav sireva. Koristi od sireva.
09. april
SurutkaSurutka je prirodni mlečni serum, koji se dobija kao otpadni proizvod u proizvodnji različitih mlečnih proizvoda. Koristi od surutke. Sastav mlečne surutke.
01. april
Mančego sir - šta treba da znamoIako je tvrd, konzistencija sira Mančego je veoma masna. Ukusni sir Mančengo je kulinarski ponos Španaca i često se servira kao tradicionalni tapas zajedno sa pršutom hamon.
16. okt.
Ovčije mlekoOvčije mleko ima nežan ukus i odličan kvalitet. Ovčije mleko je bogatije vitaminima i mineralima od kravljeg. Ovčije mleko poboljšava rad želudačno-crevnog trakta.
12. januar
1
Feta SirPolutvrdi grčki sir feta se dosta upotrebljava u grčkom kulinarstvu. Zbog prijatnog ukusa i delikatne arome, feta je brzo našla mesto i u kulinarstvu drugih zemalja. Ideje za salate sa feta sirom.
20. dec.
Odabrani Članci
Forum
Naše kategorije recepata
16 454
Recepti
8 070
11 657
Drugo