bonapeti.rs»Članci»Mlečni Proizvodi
Mlečni Proizvodi

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda . Vrste mlečnih proizvoda.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sir KabralesSir Kabrales
20. sep.
Plavi sir je pravi aristokrata među sirevima, a to važi i za sir Kabrales. Sastav sira Kabrales. Recepti sa sirom Kabrales.
Švajcarski sir ApencelerŠvajcarski sir Apenceler
08. jun
Švajcarski sir Appenzeller, jedan od najstarijih, poznatih i ukusnih sireva u Švajcarskoj. On je dobio naziv po oblasti Appenzell u Švajcarskoj. Šta treba da znamo o siru Apenceler?
Švajcarski sir SbrinzŠvajcarski sir Sbrinz
07. jun
Sir Sbrinz je tradicionalan sir u Švajcarskoj. Pravi se od kravljeg mleka i proizvodi se pre svega u centralnim oblastima zemlje. Koristi se veoma široko u švajcarskoj kuhinji zamenjujući parmezan.
SirSir
09. april
Smatra se da je proizvodnja sira počela još 8. 000 godina pre nove ere. Bri, Camember, Gorgonzola i Rokfor su iz tzv. mirišljavi sirevi. Vrste sireva. Sastav sireva. Koristi od sireva.
SurutkaSurutka
01. april
Surutka je prirodni mlečni serum, koji se dobija kao otpadni proizvod u proizvodnji različitih mlečnih proizvoda. Koristi od surutke. Sastav mlečne surutke.
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
Iako je tvrd, konzistencija sira Mančego je veoma masna. Ukusni sir Mančengo je kulinarski ponos Španaca i često se servira kao tradicionalni tapas zajedno sa pršutom hamon.
Ovčije mlekoOvčije mleko
12. januar
1
Ovčije mleko ima nežan ukus i odličan kvalitet. Ovčije mleko je bogatije vitaminima i mineralima od kravljeg. Ovčije mleko poboljšava rad želudačno-crevnog trakta.
Feta SirFeta Sir
20. dec.
Polutvrdi grčki sir feta se dosta upotrebljava u grčkom kulinarstvu. Zbog prijatnog ukusa i delikatne arome, feta je brzo našla mesto i u kulinarstvu drugih zemalja. Ideje za salate sa feta sirom.
Sir MjunsterSir Mjunster
12. okt.
Mjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu.
Mon d'OrMon d'Or
11. okt.
Mon d'Or je popularan francuski sir. Sir je pogodan za sosove i na taj način se ubacuje kao dodatak ukusu špagetima, makaronama, testenini, rižotu i krompiru. Njegova meka konzistencija dozvoljava da se koristi i za spremanje drugih deserta.