bonapeti.rs»Članci»Mlečni Proizvodi
Mlečni Proizvodi

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda . Vrste mlečnih proizvoda.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
SurutkaSurutkaSurutka je prirodni mlečni serum, koji se dobija kao otpadni proizvod u proizvodnji različitih mlečnih proizvoda. Koristi od surutke. Sastav mlečne surutke.
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamoIako je tvrd, konzistencija sira Mančego je veoma masna. Ukusni sir Mančengo je kulinarski ponos Španaca i često se servira kao tradicionalni tapas zajedno sa pršutom hamon.
Ovčije mlekoOvčije mleko
12. januar
1
Rosi Stoyanova
Ovčije mleko ima nežan ukus i odličan kvalitet. Ovčije mleko je bogatije vitaminima i mineralima od kravljeg. Ovčije mleko poboljšava rad želudačno-crevnog trakta.
Feta SirFeta SirPolutvrdi grčki sir feta se dosta upotrebljava u grčkom kulinarstvu. Zbog prijatnog ukusa i delikatne arome, feta je brzo našla mesto i u kulinarstvu drugih zemalja. Ideje za salate sa feta sirom.
Sir MjunsterSir MjunsterMjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu.
Mon d'OrMon d'OrMon d'Or je popularan francuski sir. Sir je pogodan za sosove i na taj način se ubacuje kao dodatak ukusu špagetima, makaronama, testenini, rižotu i krompiru. Njegova meka konzistencija dozvoljava da se koristi i za spremanje drugih deserta.
Sir BoforSir BoforBofor spada sireve, koji su prisutni u kulinarstvu vekovima. Njegove korene naći ćemo u podnožju Alpa.
Sir NjušatelSir NjušatelNjušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih lokalnih sireva. Popularan je zbog srcast
Limburški SirLimburški SirLimburški sir (Limburger) predstavlja vrstu mekog sira koji se proizvodi od kravljeg mleka. Po tradiciji se sprema u Belgiji, Holandiji i Nemačkoj. Limburški sir nije pogodan za termičku obradu.
Komte sirKomte sirKomte je francuski sir koji se proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Poznat je još pod imenom Grujer de Komte. Zajedno sa Kamemberom, Boforom i Mjunsterom ulazi u spisak najpopularnijih sireva u Francuskoj. Komte se