bonapeti.rs»Članci»Mlečni Proizvodi
Mlečni Proizvodi

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda . Vrste mlečnih proizvoda.
Mančego sir - šta treba da znamoMlečni ProizvodiMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
Катарина Кнежевић
Ovčije mlekoMlečni ProizvodiOvčije mleko
12. januar
Tanja Radmanovac
Feta SirMlečni ProizvodiFeta Sir
20. dec.
Tanja Radmanovac
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sir MjunsterSir MjunsterMjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu.
Mon d'OrMon d'OrMon d'Or je popularan francuski sir. Sir je pogodan za sosove i na taj način se ubacuje kao dodatak ukusu špagetima, makaronama, testenini, rižotu i krompiru. Njegova meka konzistencija dozvoljava da se koristi i za spremanje drugih deserta.
Sir BoforSir BoforBofor spada sireve, koji su prisutni u kulinarstvu vekovima. Njegove korene naći ćemo u podnožju Alpa.
Sir NjušatelSir NjušatelNjušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih lokalnih sireva. Popularan je zbog srcast
Limburški SirLimburški SirLimburški sir (Limburger) predstavlja vrstu mekog sira koji se proizvodi od kravljeg mleka. Po tradiciji se sprema u Belgiji, Holandiji i Nemačkoj. Limburški sir nije pogodan za termičku obradu.
Komte sirKomte sirKomte je francuski sir koji se proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Poznat je još pod imenom Grujer de Komte. Zajedno sa Kamemberom, Boforom i Mjunsterom ulazi u spisak najpopularnijih sireva u Francuskoj. Komte se
Grana padanoGrana padanoGrana padano (Grana padano) je veoma popularan italijanski tvrdi sir. Grana padano podseća na permezan. Grana padano može da se posipa preko špageta, testenine, čorbi i rižota.
FontinaFontinaFontina (Fontina) je vrsta sira koja potiče iz Italije. Fontina spada u italijanske sireve sa bogatom istorijom. Upotreba fontine jača koštani sistem i hrani i regeneriše kožu, kosu i nokte.
KačokavaloKačokavaloKačokavalo je vrsta italijanskog sira koji je tipičan za ostrvo Sicilija i južni regoin Bazilika. Kačokavalo se pravi od kravljeg mleka ili mešavine kravljeg, ovčijeg i kozijeg mleka. Kuvanje sa kačokavalom.
Blu d'AvernBlu d'AvernBlu d'Avern (Bleu d'Auvergne) je veoma poznat francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Blu d'Avern ima mekši ukus od ostalih plavih sireva. Blu d'Avern se odlučno kombinuje sa aromatičnim desertnim vinima.