Bonapeti.rs»Članci»Mlečni Proizvodi
Mlečni Proizvodi

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda . Vrste mlečnih proizvoda.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tet de Muan - švajcarski sirTet de Muan - švajcarski sir
06. okt.
Sir Tet de Muan se pravi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Proizvodi se korišćenjem mleka samo od krava koje pasu leti na bujnim alpskim livadama na planini Jura. Pogledajte više:
Kozji sirKozji sir
04. april
Među ljubiteljima mlečnih proizvoda, kozji sir je klasifikovan kao delikates. Hranljivi sadržaj kozjeg sira varira u zavisnosti od načina obrade. Prednosti kozjeg sira.
Mimolet SirMimolet Sir
16. dec.
Mimolet (Mimolette) je tvrdi sir od kravljeg mleka koji se proizvodi u Normandiji, Bretanji i drugim delovima Francuske. Sir Mimolet - istorija, karakteristike i kulinarska upotreba.
Adaptirano MlekoAdaptirano Mleko
05. dec.
Sastav i proizvodnja adaptiranog mleka. Vrste adaptiranog mleka. Upotreba adaptiranog mleka - pravila i smerovi. Saveti kod zamene adaptiranog mleka kravljim kod novorođenčadi.
Parmigiano Reggiano - Parmiđano ReđanoParmigiano Reggiano - Parmiđano Ređano
18. okt.
1
Opis i sastav sira Parmigiano Reggiano. Kako da prepotnamo original Parmigiano Reggiano. Parmigiano Reggiano u kulinarstvu i uz koje vino se servira. Razlika između Parmigiano Reggiano i parmezana.
Sir KabralesSir Kabrales
20. sep.
Plavi sir je pravi aristokrata među sirevima, a to važi i za sir Kabrales. Sastav sira Kabrales. Recepti sa sirom Kabrales.
Švajcarski sir ApencelerŠvajcarski sir Apenceler
08. jun
Švajcarski sir Appenzeller, jedan od najstarijih, poznatih i ukusnih sireva u Švajcarskoj. On je dobio naziv po oblasti Appenzell u Švajcarskoj. Šta treba da znamo o siru Apenceler?
Švajcarski sir SbrinzŠvajcarski sir Sbrinz
07. jun
Sir Sbrinz je tradicionalan sir u Švajcarskoj. Pravi se od kravljeg mleka i proizvodi se pre svega u centralnim oblastima zemlje. Koristi se veoma široko u švajcarskoj kuhinji zamenjujući parmezan.
SirSir
09. april
Smatra se da je proizvodnja sira počela još 8. 000 godina pre nove ere. Bri, Camember, Gorgonzola i Rokfor su iz tzv. mirišljavi sirevi. Vrste sireva. Sastav sireva. Koristi od sireva.
SurutkaSurutka
01. april
Surutka je prirodni mlečni serum, koji se dobija kao otpadni proizvod u proizvodnji različitih mlečnih proizvoda. Koristi od surutke. Sastav mlečne surutke.