Bonapeti.rs»Članci»Mlečni Proizvodi
Mlečni Proizvodi

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda . Vrste mlečnih proizvoda.
Kozji sirMlečni ProizvodiKozji sir
04. april
Iliana Angelova
Mimolet SirMlečni ProizvodiMimolet Sir
16. dec.
Iliana Angelova
Adaptirano MlekoMlečni ProizvodiAdaptirano Mleko
05. dec.
Iliana Angelova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Parmigiano Reggiano - Parmiđano ReđanoParmigiano Reggiano - Parmiđano Ređano
18. okt.
1
Opis i sastav sira Parmigiano Reggiano. Kako da prepotnamo original Parmigiano Reggiano. Parmigiano Reggiano u kulinarstvu i uz koje vino se servira. Razlika između Parmigiano Reggiano i parmezana.
Sir KabralesSir Kabrales
20. sep.
Plavi sir je pravi aristokrata među sirevima, a to važi i za sir Kabrales. Sastav sira Kabrales. Recepti sa sirom Kabrales.
Švajcarski sir ApencelerŠvajcarski sir Apenceler
08. jun
Švajcarski sir Appenzeller, jedan od najstarijih, poznatih i ukusnih sireva u Švajcarskoj. On je dobio naziv po oblasti Appenzell u Švajcarskoj. Šta treba da znamo o siru Apenceler?
Švajcarski sir SbrinzŠvajcarski sir Sbrinz
07. jun
Sir Sbrinz je tradicionalan sir u Švajcarskoj. Pravi se od kravljeg mleka i proizvodi se pre svega u centralnim oblastima zemlje. Koristi se veoma široko u švajcarskoj kuhinji zamenjujući parmezan.
SirSir
09. april
Smatra se da je proizvodnja sira počela još 8. 000 godina pre nove ere. Bri, Camember, Gorgonzola i Rokfor su iz tzv. mirišljavi sirevi. Vrste sireva. Sastav sireva. Koristi od sireva.
SurutkaSurutka
01. april
Surutka je prirodni mlečni serum, koji se dobija kao otpadni proizvod u proizvodnji različitih mlečnih proizvoda. Koristi od surutke. Sastav mlečne surutke.
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
Iako je tvrd, konzistencija sira Mančego je veoma masna. Ukusni sir Mančengo je kulinarski ponos Španaca i često se servira kao tradicionalni tapas zajedno sa pršutom hamon.
Ovčije mlekoOvčije mleko
12. januar
1
Ovčije mleko ima nežan ukus i odličan kvalitet. Ovčije mleko je bogatije vitaminima i mineralima od kravljeg. Ovčije mleko poboljšava rad želudačno-crevnog trakta.
Feta SirFeta Sir
20. dec.
Polutvrdi grčki sir feta se dosta upotrebljava u grčkom kulinarstvu. Zbog prijatnog ukusa i delikatne arome, feta je brzo našla mesto i u kulinarstvu drugih zemalja. Ideje za salate sa feta sirom.
Sir MjunsterSir Mjunster
12. okt.
Mjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu.