Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda. Vrste mlečnih proizvoda.
Mon d'Or
Mon d'Or
Mon d'Or je popularan francuski sir. Sir je pogodan za sosove i na taj način se ubacuje kao dodatak ukusu špagetima, makaronama, testenini, rižotu i ...
Sir Bofor
Sir Bofor
Bofor spada sireve, koji su prisutni u kulinarstvu vekovima. Njegove korene naći ćemo u podnožju Alpa.
Sir Njušatel
Sir Njušatel
Njušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u ...
Limburški Sir
Limburški Sir
Limburški sir (Limburger) predstavlja vrstu mekog sira koji se proizvodi od kravljeg mleka. Po tradiciji se sprema u Belgiji, Holandiji i Nemačkoj. ...
Komte sir
Komte sir
Komte je francuski sir koji se proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Poznat je još pod imenom Grujer de Komte. Zajedno sa Kamemberom, Boforom i ...
Grana padano
Grana padano
Grana padano (Grana padano) je veoma popularan italijanski tvrdi sir. Grana padano podseća na permezan. Grana padano može da se posipa preko špageta, ...
Fontina
Fontina
Fontina (Fontina) je vrsta sira koja potiče iz Italije. Fontina spada u italijanske sireve sa bogatom istorijom. Upotreba fontine jača koštani sistem i ...
Kačokavalo
Kačokavalo
Kačokavalo je vrsta italijanskog sira koji je tipičan za ostrvo Sicilija i južni regoin Bazilika. Kačokavalo se pravi od kravljeg mleka ili mešavine ...
Blu d'Avern
Blu d'Avern
Blu d'Avern (Bleu d'Auvergne) je veoma poznat francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Blu d'Avern ima mekši ukus od ostalih plavih sireva. Blu ...
Zeleni Sir
Zeleni Sir
Zeleni sir je vrsta buđavog sira, dobijenog po specijalnoj tehnologiji. Takvi sirevi se prave u Švajcarskoj i Engleskoj. U bugarskoj se sreće zeleni sir ...