Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Pomoć, buđ u frižideru

Pomoć, buđ u frižideru

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
4049088
Pomoć, buđ u frižideru

Održavanje frižidera kod kuće uopšte nije lak posao. Otvarajnje frižidera prosto mora da dovede do prljanja, razlivanje tečnosti, ostaju fleke od hrane. Ako ostanu nepokupljeni, komadi hrane stvaraju povoljne uslove za razvoj plesni i buđi

Oni obično mogu da se primete na gumi na vratima, kai po rafovima. Crna buđ raste brzo, posebno tokom leta. Srećom, čišćenje od buđi je relativno lako uz pomoć optim domaćim preparatima.

1. Koristite običan domaći izbeljivač i toplu vodu za čišćenje unutrašnjosti frižidera. Izbeljivač ubija buđ i sprečava njegovo širenje. Naprskajte izbeljivačem i ostavite da deluje oko 10 minuta. Izbrišite vlažnom krpom, operite mlakom vodom i nakon toga osušite.

Važno; Nikada ne mešajte izbeljivač sa sredstvom za čišćenje koje sadrži amonijak, zato što stvara veoma opadan gaz.

2. Očistite gumu na varatima u rastvoru od sirćeta i vode. Nemojte koristiti izbeljivač za njihovo čišćenje, pošto guma može da bude izložena riziku. Teško dostupna mesta možete čistiti štapićem za uši sa sirćetom.

Nemojte zaboraviti da su vlažna mesta povoljna za ravoj buđi. Osušite pažljivo, posebno u oblasti gde se nalazi guma. Lepo je da jednom nedeljno čistite frižider da se buđ ne stvori ponovo.

3. Neprijatni miris buđi se neutralizuju sa sodom za hleb. Ispraznite frižide i očistite ga vlažnim sunđerom, na koji ste stavili sodu. Nakon toga obrišite čistom vodom i osušite. Ako ima neprijatnih mirisa u frižideru, stavite unutra malu teglu sa sodom, soda će neutralizovati sve neprijatne mirise.

Uvek proveravajte frižider da li postoji stara, pokvarena hrana koja je negde zaboravljena. Čistite ostatke hrane i razlivenu tečnost da biste sprečili pojavu buđi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest