Prženi krompirići mogu da dobiju mnogo prijatniji ukus ako koristite začine kojima ćete ih začniti. Odgovarajući začini su ruzmarin, kumin, muskatni oraščić, peršun.
Ako koristite svež zeleniš, treba da ga dodate kada su krompirići gotovi i kada su se malo ohladili. Ako više volite sušeni zeleniš, on se odmah dodaje.
Beli biber je blaži začin od crnog bibera i veoma je pogodan za pečene, kuvane i dinstane, kao i za pržene krompiriće. Mogu da se koriste i listići za začinjavanje krompir čorbi.
Ako želite da začinite krompir čorbu sa povrćem, koristite stručak ruzmarina. Stavite ga sasvim na kraju, ostavite otprilike 5-6 minuta i posle ga izvadite, jer u protivnom supa može da dobije blago gorak ukus.
Za spremanje garnirunga od krompira, odgovarajući začini su luk, crni biber, peršun, majoran, bosiljak, mirođija, lovorov list.
Za pripremu jela sa prženim krompirićima koristite luk, biber, majoran, kumin, bosiljak. Za pripremu krompir pirea - luk, biber, muskatni oraščić, peršun ili sveže začine po ukusu.
Ukus krompira se pojačava pomoću brojnih začina - mirođija, bosiljak, mladi luk, beli luk, majčina dušica, peršun, ruzmarin, estragon i drugi. Isti efekat pokazuju i masnoće - maslinovo ulje i ulje, pavlaka i mleko.
Ruzmarin je veoma pogodan i za pripremu mladog krompira. Prvo ih isečete na komade veličine jednog zalogaja, stavite ih u tepsiju i prelijete maslinovim uljem.
Začinite svežim ili suvim ruzmarinom, posolite kristal morskom soli i promešajte. Pecite oko 20 minuta, mešajući s vremena na vreme.
Možete da koristite jelo kao topli garnirung uz meso, kao glavno posno jelo ili u hladnom obliku je pogodno za piknik ili ručavanje na otvorenom.
Komentari