Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Neverovatan recept za gvozdeni imunitet sa medom i kurkumom

Neverovatan recept za gvozdeni imunitet sa medom i kurkumom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
219357
med, kurkuma i limun za imunitet

Vekovima je med poznat sa svojim lekovitim svojstvima. Takođe može isto da se kaže i za kurkumu, samo što je poslednji sastojak sve popularniji u zemljama azije.

Šta sedešava ako pomešate ova dva predivna sastojka?

Kurkuma i med su osnovni sastojci zlatne mešavine - izuzetno su efikasni kod upale i infekcija. Ova smesa je odlično sredstvo za jačanje imuniteta i sprečava rak, osim toga se veoma lako priprema!

Kurkuma sa medom

100 g meda;

1 supena kašika kurkume;

1 prstohvat bibera;

2 supene kašike jabukovog sirćeta;

1 kašičica kore od limuna, rendana.

med i kurkuma

Pomešajte kurkumu sa jabukovim sirćetom i paprikom, dodajte rendanu koru od limuna i med. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku i homogenu smesu.

Biber se dodaje da se ubrza prosec upijanja kurkume i to je naučno dokazano.

Stavite ovu predivnu smesu u staklenu teglu sa poklopcem i čuvajte u frižiferu. Ovo je čudesan recept za gvozdeni imunitet!

Kako da ga uzimate

Za profilaktiku protiv prehlada, sezonskih alergija i antikancerogenog dejstva. je potrebno da se uzima 1 supena kašika zlatne smese svako jutro.

Ako smatrate da ste na putu da se razbolite, ovo će vam sigurno biti od koristi.

Koristite 0, 5 kašičice smese svaki sat prvih dva dana bolesti.

Nakon toga uzimajte po 0, 5 kašičice na svaka dva sata, trećeg i četvrtog dana bolesti. Dok simptomi bolesti ne nestanu potpuno je potrebno da uzimate ovaj lek 3 puta dnevno.

Najvažnije je da koristite smesu pravilno. Potrebno je da stavite smesu u usta i da sačekate da se rastopi. Nakon uzimanja nije poželjno da se uzima voda ili da perete usta.

Takođe, možete da jedete i za doručak tako što ćete namazati na krišku hleba ili da dodate u čaj koji je na sobnoj temperaturi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest