Brancin se može pripremiti veoma lako, samo sa malo soka od limuna, maslaca i soli. Potrebna vam je folija u koju ćete staviti ribu koju premažete maslacem.
U maslac možete staviti i malo ulja. Začinite solju i sokom od limuna, umotajte foliju kao paket i pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.
Na isti način možete ispeći ribu na žaru. Ako više volite da brancin ima malo više mirisa i imate vremena da budete u kuhinji, nudimo vam sledeći recept:
Brancin sa limunom i bosiljkom
Potrebni proizvodi: 2 brancina, veza bosiljka, limun, 4 čena belog luka, so, biber, ulje, 4 lista lovora, 1 glavica luka, 1 šolja maslina.
Način pripreme: Nakon što ste očistili ribu prelijte je uljem, posolite i dobro začinite biberom. Masline isecite i uklonite koštice.
Iseckajte limun i luk na kriške. Izgnječite beli luk presom. U pleh stavite parče papira za pečenje i prelijte ga masnoćom, preko stavite luk, nekoliko kriški limuna i pola maslina.
Na njih rasporedite ribu u koju ste stavili dve kriške limuna, 4 grančice bosiljka i beli luk. Po vrhu pospite maslinama, masnoćom i sokom od limuna. Izlomite nekoliko lovorovih listova sa strane u pleh.
Umotajte u aluminijumsku foliju i pecite oko 20 minuta u umerenoj rerni. Ako želite da se riba prepeče, na kraju skinite foliju i dopecite je.
Naš drugi predlog za pripremu brancina:
Brancin sa pečurkama i paradajzom
Recept se priprema veoma brzo, a rezultat će vam se sigurno dopasti - povrće isečete na kriške. Stavite ribu u komad folije, koji ste prethodno premazali uljem.
Ispod brancina rasporedite nekoliko kriški paradajza, preko stavite ribu koju ste začinili biberom i solju. Isečene pečurke stavite u stomak ribe i na nju ponovo rasporedite kriške paradajza.
Zatim dobro pospite bosiljkom. Foliju zatvorite (da liči na paket), a zatim se riba stavlja na roštilj. Poslužite ribu bez raspakivanja uz salatu od krastavca poprskanu mirođijom i sirćetom.
Recepata za brancin ima na stotine i mi smo sakupili najukusnije od njih koje možete videti, a to su:
- brancin u tiganju;
- brancin pečen u rerni;
Komentari