bonapeti.rs»Članci»Dijete»Ciklična dijeta skida 10 kg za 9 dana

Ciklična dijeta skida 10 kg za 9 dana

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2271
Dijeta

Ciklična dijeta Margarite Koroleve vam garantuje da ćete skinuti do deset kg za devet dana. Ona se brzo postala svetski hit, a danas već i kod nas.

Nutricionista Koroleva je uspešan rukovodilac estetskog centra koji transformiše živote svih žena širom sveta. Skoro je ona i izdala knjigu u kojoj do detalja opisuje dijetu. Njome je uspela da vrati zdravlje i lepu figuru stotinama žena. Režim vam pomaže da smršate zauvek.

Svoju popularnost režim je dobio zahvaljujući nizu lepih komentara od strane pop zvezda i TV emisija. Dijeta zapravo predstavlja ciklični režim u tri dela, preuzetih iz tri različite monodijete.

Dijeta traje 9 dana. Meni je prilično jeftin, a rezultat - do minus 10 kilograma. Može da se drži jednom na svakih 6 meseci, ali ne češće. Njime se čisti organizam i jača se imunitet. Zabranjena je trudnicama, ljudima sklonim anemiji i deci ispod 18 godina.

Basmati pirinač

Ova specifična dijeta je podeljena na tri po tri dana. U svakoj trojci se konzumira zaseban proizvod. Tri proizvoda koja čine osnovu dijete su pirinač, piletina i povrće. Prve dve namirnice su bogate makroelementima - ugljenim hidratima i proteinima, a povrće je na poslednjem mestu, jer čisti creva. Evo kako treba da protiče vaš detoks:

Prvi ciklus. Basmati pirinač možete jesti samo tri dana. 250 g pirinča se sipa u ključalu vodu u odnosu 1:2. Kuva se 15 minuta. Dobijena količina se deli na 6 porcija dnevno.

Poslednje jelo treba da bude najkasnije u 8 uveče. Osim obaveznih 2.5 litara čiste vode, preporučuju se i do tri supene lašike meda. One treba da se uzimaju odvojeno od pirinča.

Piletina

Drugi ciklus. U toku sledeća tri dana se jede samo piletina. Za svaki od ova tri dana vam je potrebno pile težine do 1200 g. Ono treba da bude spremljeno na pari, tako što mu skinemo kožicu. Meso se deli na šest porcija, koje se uzimaju tokom celog dana. Najkasnije hrana može da se uzima u 20:00.

Povrće

Treći ciklus. Ovde je vreme za povrće. Svakodnevni meni uključuje 500 g dinstanog na pari bez ulja i 500 g svežeg povrća. So je zabranjena. Količina se ponovo deli na 6, i ne jede se posle 20:00.

U toku ova tri dana se preporučuju do tri supene kašike meda, najbolje da bude rastvoren u vodi. Preporučuje se doza od 2 l, a zeleni čaj može neograničeno da se pije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest