Opekotine od ulja

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1475
Ulje

Kada se opečete sa uljem je jedna od stvari koje mnogo bole, i mogu nam se desiti u kuhinji. Vrela masnoća kao da progori kožu i osim neprijatne fleke, može se pojaviti i bol koji peče. Ako ne mažete problematično mesto na vreme, mogu vam se stvoriti i plikovi koje čine da bolno mesto teže ozdravi.

Pošto nema svako kremu kako bi odmah namazao mesto odmah kada mu se desi, možete se koristiti narodnu medicinu, kojoj često puta verujemo i koja je mnogo puta pokazala svoje blagotvorno dejstvo kod različitih bolova i problema.

Odmah nakon što vrela masnoća padne na vašu kožu, treba da reagujete i deo da namažete medom. On će olakšati bol i neće dati da mesto otekne i da se stvore plikovi.

Druga varijanta koju možete priložiti je da namažete problematičnu zonu belancem od jajeta ili da namažete kiselim mlekom. Ako je opekotina ozbiljna ili duboka, možete sipati na to mesto sodu za hleb.

Ako imate krompir, uradite sledeće - izrendajte ga, nakon toga uvijte u gazu i stavite oblogu na opekotinu. Držite oblogu nekoliko sati.

Na pitanje koliko je ozbiljna opekotina, može odgovoriti samo medicinsko lice. Ako imate neke sumnje nakon stavljanja melema za prestanak bolova, potražite pomoć lekara.

Najbolje je da nakon što se opečete reagujete brzo i na vreme. Ne treba da perete mesto hladnom vodom - momentalno olakšanje koje ćete osetiti, ali ćete napraviti sebi veći problem.

Drugi važni detalj je da kod sličnih vrsti opekotina, ako vam se ipak pojave plikovi, jeste da ih ne bušite, pustite da sami nestanu prirodnim putem. Ako napravite rane, one će zarastati duže vremena, i biće mnogo bolnije. Osim toga, rizikujete da se mesto inficira i da problem postane veći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest