Ako ste odlučili da pripremite nešto da domaće pripremljenim testom, treba da znate nekoliko stvari. Prvo i najvažnije da ispoštujete pravila za pravljenje testa, posebno ako prvi put pripremate recept.
Dobro je da ga pravite da željom i da izbacite sve misli iz glave da neće uspeti i da neće - verujete da hoće. Ako smatrate da nećete uspeti, zašto ste uopšte počeli? Ako ima kvasca u testu, najbolje da koristite iz paketa. Prilikom korišćenja suvog kvasca, često nr uspevaju stvari.
Počnite da dodavanjem proizvoda, koji su u receptima obično poređani po redu, kako treba da se stavljaju. Zamesite i dolazi vreme da mesite - ovaj deo nije težak, potrebno je malo više strpljenja i želja. U samom receptu ponekad je navedeno kako da mesite ili šta tačno treba da uradite - različito testo ima razčičite trikove kako da uspe.
Nakon što lepo umesite testo, dolazi vreme za nadolaženje.
1. Imajte u vidu, da ibste povećali njegov obim prostorija treba da bude topla, osim toga, temperatura ne treba oštro da se menja.
2. Lepo je da premesite ponovo u posudi - ako je moguće većoj, zato što ima tendenciju da se širi, uvijte posudu krpom.
3.Vreme koje će vam biti potrebno za nadolaženje testa zavisi od toga šta želite da pripremate. Najviše treba da nadolazi milibrot, i kod njega je mešenje dosta dugo.
4. Ne možete odrediti u časovima ili minutima - zavisi od recepta koji ste odabrali.
5. Ako imate potrebu orijentacije kada je testo nadošlo - cilj je da se bar udvostruči.
6. Drugo što će vam pokazati da je testo gotovo - pojavljuju se mehurići po površini.
7. Ako su se pojavile ove tačkice, možete završiti recept.
Komentari