Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Saveti za pripremu savršenog domaćeg krema

Saveti za pripremu savršenog domaćeg krema

Petya GeorgievaPetya Georgieva
Početnik
8
Saveti za pripremu savršenog domaćeg krema

Zamislite savršen krem - zasićen ukus i miris, kremasta, glatka i somotska tekstura, apsolutna fantazija. Možda mislite da se to postože sa gotovim miksom iz prodavnice? Razmislite ponovo! Postoji i drugi lak način da dobijete savršeni domaći krem, ali vi da ga prirpemite. Pravi, ne iz kesice.

Prednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim... Pre nego što se pojavila ova fantazija u prahu, koja je spasilac današnjih domaćica, na svetu je postojao samo domaće pripremljeni krem. Stara škola naših baka je nešto što ne treba da zaboravimo i da probavamo s vremena na vreme. Nećemo žaliti ni trenutka.

Proces pripreme krema je lak. Potrebna su nam jaja, mleko, šećer i dodatak koji nam treba. Klasika, prirodno, sa vanilom i čokoladom. Sve to se kuva dok se ne zgusne na vatri. Da bi bila mnogo gusta u somotski kremasta smesa, potrebno je da dodajemo jaja, a nekad i kukuruzni skrob.

Ako želite da napravite savršeni čokoladni krem na primer, koristite kakao i čokoladu. Tako ćete dodati dodatni ukus u svoj krem. Dodajte malo kafe da bi ukus bio zasićen ili konjak ili viski, sa kojima ćete popraviti krem prstohvatom neverovatnog mirisa.

Sastojci za domaći krem

Ako ste ljubitelj vanile, možete pripremiti krem sa više pavlake ili maslacem. Šta god od ova dva da odaberete, dobićete zasićenost ukusa i gustinu.

Da bi krem bio dobar, biće vam potrebni sledeći sastojci:

Šećer - 4-6 supenih kašika

mleko - 1 l (koristite punomasno, zato što je ukusnije)

žumanca - 5-6 komada

so - 1 prstohvat

kukuruzni skrob za gustinu

Vanila/čokolada/aroma koja vam se dopada, na primer viski, pomorandža, menta ili bademi.

Pavlaka/maslac

Čokoladni krem

Obično prvo treba da pomešate šećer, so i kukuruzni skrob. Nakon toga dodajte mleko polako dok ne dobijete homogenu smesu. Tek onda uključite ringlu i počnite da ugrevate polako. Mešajte sve vreme. Nakon što provri, smanjite na najnižu temperaturu i nastavite da mešate.

Nakon što dobijete dovoljnu gustinu. krem skinite sa vatre i pomešajte malu količinu sa žumancem. Nakon što dostignu veću temperaturu pomešajte ih sa kremastom smesom, polako uz neprestano mešanje.

Vratite na vatru i ugrejte, mešajte još 2 minuta. Nakon toga dodajte ukus ili miris koji želite. Na kraju dodajte kockicu maslaca da bi konzistencija bila glatka ili pomešajte sa malo umućene pavlake.

Rasporedite u posude, ostavite da se ohladi i ukrasite.

Spremni ste za serviranje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest