bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Sok od kupusa (raso) i njegova korisna svojstva

Sok od kupusa (raso) i njegova korisna svojstva

GenovevaGenoveva
Kuvar
436
Sok od kupusa

Zima je, hladno je i svuda se oseća miris kiselog kupusa. Mnogima od nas je omiljeno jelo tokom zimskih meseci jelo sa kiselim kupusom. Dobro je da se kupus jede posut alevom paprikom i preliven uljem ili da se zapeče u rerni sa mesom. A o sarmama nema smisla ni govoriti.

Za zimu, skoro svako domaćinstvo priprema kiseli kupus i jede ga sa zadovoljstvom. U kiselom kupusu ima prirodnih probiotika. On je veoma koristan. Svi znamo da se u današnje vreme probiotici koriste skoro od svih, koji žele dobro zdravlje i zdravu ishranu.

U tom toku misli, treba da kažemo koju reč i o soku od kiselog kupusa, jer je i on deo kiselog kupusa i najbolji antioksidans. Koristi se i za detoksikaciju. Neki ga piju prosto i jednostavno u čaši. Druga varijanta za konzumiranje soka od kiselog kupusa je da se sipa u posudu i da mu se doda sitno seckani praziluk, pospe se alevom paprikom i da tako jede. Ova supa, koja je popularna u nogim krajevima, je odlično sredstvo protiv maurluka.

Raso
Fotografija: Геновева

U poslednje vreme sok od kiselog kupusa se konzumira kod bolesti. Čak i osobe koje boluju od raka tvrde, da konzumacija soka od kiselog kupusa osim što je jak antioksidant pomađe mnogo i kod lečenja oboljenja.

Sok od kiselog kupusa je koristi kao lek tokom zime za lečenje prehlade, a čak ga i specijalisti za ishranu i lekari preporučuju u kombinaciji sa kiselim kupusom kao prevenciju od gripa.

Kada se pogleda konzumacija soka od kiselog kupusa i kiselog kupusa sa stanovišta unosa kalorija - one su minimalne, a u isto vreme kupus će vas zasititi. Postoje i dijete, koje koriste sok od kiselog kupusa, kako bi pomogle da dođete do idealne figure.

Supa sa rasolom

Nakon svega navedenog, zaključujemo da su kiseli kupus i sok od kiselog kupusa korisni i blagotvorni za naše zdravlje i figuru.

Na našim prostorima, kiseli kupus i sok od kiselog kupusa su poznati vekovima. Prave se i konzumiraju odavno. Interesantno je, da kiseli kupus počinje da bude sve više korišćen i poštovan u celom svetu. U mnogim zemljama se konzumira, pa čak i u zemljama gde mu je cena dosta visoka.

Na osnovu svega, toplo vam preporučujemo da sipate jednu čašu soka od kiselog kupusa za vaše i naše zdravlje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest