Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Namirnice za izazivanje menstruacije

Namirnice za izazivanje menstruacije

Nina NordNina Nord
Džedaj
11515
Peršun

Iz razloga kao što su sve lošiji ekološki uslovi, nepravilna ishrana i previše stresa, neredovna menstruacija je sve češći ženski problem.

Dešava se i da žene sa redovnim ciklusom iz nekih ličnih razloga žele da ubrzaju dolazak menstruacije.

Obično je to iz želje da se ciklus završi pre odlaska na odmor ili pred neki važan događaj, za koji je dama planirala svetlu toaletu.

Nikako se ne preporučuje korišćenje hormonskih preparata bez preporuke lekara, budući da to može poremetiti nivo hormona u organizmu.

Vitamin C je poznat po svojstvu da snižava nivo progesterona – zbog kojeg unutrašnji omotač zida materice se širi i počinje menstruacija.

Žena u vodi

Nemojte preterivati sa konzumacijom vitamina C, jer to može imati i neželjene posledice po organizam. Unosite namirnice koje sadrže Vitamin C – citrusno voće, ljute paprike, kivi.

Postoje i druge namirnice koje prilikom povećanog unosa mogu izazvati ciklus pre vremena. To su mango, papaja, ananas i maline.

Crveno meso, jaja i koštunjavo voće mogu ubrzati vaš ciklus. Budući da je kašnjenje menstruacije često posledica stresa, preporučuju se disajne vežbe, kao i joga.

Menstruaciju možete izazvati i toplom kupkom. Nakon 20 minuta u toploj vodi dobro se umotajte i stavite ruke na stomak da ga ugrejete.

Peršun je veoma učinkovito prirodno sredstvo za lečenje neredovnog menstrualnog ciklusa. On stimuliše grčenje materice. Prelijte dve kašike peršuna (suvog ili svežeg) ili seme peršuna šoljom vruće vode.

Kad odstoji 15 minuta i malo se ohladi, popijte ga. Ovaj napitak popijte dvaput i izazvaćete menstruaciju, ali vodite računa, jer se svakako ne preporučuje da se menstrualni ciklus redovno izaziva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest