bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Kombinacija đumbir, med, limun - sve koristi

Kombinacija đumbir, med, limun - sve koristi

Galina IvanovaGalina Ivanova
Početnik
742
Kombinacija đumbir, med, limun - sve koristi

Đumbir s medom i limunom je posebno korisna kombinacija za naše zdravlje, s obzirom na to da je jedinstveno sredstvo za preventivnu zdravstvenu zaštitu od prehlada, a takođe i jača naš imunitet.

Ova tri sastojka su dar iz prirode, koji imaju niz lekovitih svojstava, s obzirom da su bogati mnoštvom aminokiselina, vitamina, minerala, antioksidanasa i mikroelemenata koji su važni za naš organizam.

Kombinacija đumbir, med, limun - sve koristi

Ovi proizvodi su korisni i sami po sebi, ali u kombinaciji oni predstavljaju izuzetno moćan prirodni lek koji se iz tog razloga često sreću zajedno u narodnim recpetima. Obično se koriste kao imunostimulans, za čišćenje organizma, kod mršavljenja, preventivne zdravstvene zaštite od prehlada i gripa.

1. Med

Interesantna činjenica je to što on liči po delovima svojim mikroelemenata na krv, tako što ga naš organizam u potpunosti apsorbuje. Bogat je vitaminima A, B i C, a takođe i nizom važnih enzima, kiselina, mangana, magnezijuma i kalcijuma. Pomaže u jačanju imunog sistema, ublažava bol, pomaže u bržem zarastanju rana, uništava gljivice, virusne i patološke bakterije.

2. Limun

Kombinacija đumbir, med, limun

Jedan od lidera po svom sadržaju vitamina C, a takođe je bogat nizom minerala koji su važni za naše zdravlje. Generalno, citrusi su bogati estarima, bioflavonoidima i fitoncidima sa limunskom kiselinom. Upravo zbog toga oni pomažu u eliminisanju toksina, uklanjanju upala i patogene mikroflore.

3. Đumbir

On sadrži niz dragocenih eteričnih ulja, smola, organskih kiselina. Upravo zbog toga đumbir pomaže u normalizovanju metaboličkih procesa, poboljšava funkcionisanje digestivnog trakta, smanjuje nivoe holesterola i glukoze u krvi. Pored toga, njegovo uključivanje u dijetu doprinosi aktivnom sagorevanju rezervi masti.

Med, limun i đumbir u kombinaciji predstavljaju izvor mnoštva korisnih materija. U velikoj meri njihova svojstva sa najblagotvornijim efektom na ljudsko telo se razgrađuju kada se uzimaju zajedno. Sredstva, koja su pripremljena na osnovu ovih sastojaka, od kojih je najpopularniji čaj od đumbira sa medom i limunom, sposobni su za prava čuda.

Sve koristi kombinacije đumbira, meda i limuna

1. Pomažu u brzom i efikasnom normalizovanju organizma kod prehlada i različitih bakterijskih oboljenja, a takođe doprinose bržem oporavljanju tela;

2. Pomažu u jačanju celokupnog našeg imunog sistema, tako što smo mi dosta manje ugroženi različitim respiratornim oboljenjima;

Đumbir, ned, limun
Fotografija: Yordanka Kovacheva

3. Imaju analgetički efekta, tako što na taj način pomažu kod glavobolje i zubobolje;

4. Pomažu u čišćenju organizma od štetnih toksina, a takođe dobro deluju na naše krve sudove, poboljšavajući sastav krvi i normalizujući rad srca;

5. Jačaju metabolizam, pomažu u sagorevanju viška kilograma i normalizuju telesnu težinu;

6. Umiruju, normalizuju san i nervni sistem.

Kod kombinovanja đumbira, meda i limuna njihova korisna svojstva se jačaju nekoliko puta, što je posebno korisno ukoliko je na primer vaš imuni sistem slab ili pak papite od preterane težine.

Zajedno sa tim, čajevi ili napici od đumbira, meda i limuna su korisni kod problema sa varenjem, nedostatka apetita ili energije.

I ne na poslednjem mestu, ogromna prednost je to što možete lako da nađete sve ove sastojke, tako da vam uopšte neće biti komplikovano da napravite različite narodne recepte sa ovim korisnim sastojcima.

Pomozite sebi ovim lekom od đumbira kod kašlja ili izaberite neki od naših korisnih recepata sa đumbirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest