Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Detoks smutiji sa celerom

Detoks smutiji sa celerom

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
20610
Detoks smutiji sa celerom

S obzirom na to da moramo da idemo u korak sa modom, ona namerno koristimo termine smuti, detoks i celer koji su već ušli u naš jezik.

Ipak da bismo bili sigurni da ćete nas razumeti spomenućemo da se pod smutijima podrazumevaju oni korisni šejkovi koji se spremaju samo od svežeg voća i povrća (često i orašasti plodovi, sveže mleko i drugi prirodni proizvodi), terminom detoks se označava čišćenje toksina u telu, a celer je celer. Kao i u svaki drugii jezik, tako i u bugarski jezik ulaze tuđice, to je činjenica.

Celer je jedno od onog korenastog povrća koje ima unikatan sastav, odgovarajuć za razne detoks recepte. U celeru su sadržani vitamini A, B, C, D i dr, kao i kalcijum, natrijum, magnezijum, kalijum, gvožđe, selen, fosfor itd. Ceo ovaj koktel dragocenih sastojaka ga svrstava među najbolje proizvode, odgovarajuće za detoks smutije. A evo i naših predloga.

Smuti sa celerom i medom

Smuti sa celerom

Za ovaj recept vam je potrebno 4-5 strukova celera, 2 supene kašike meda (pravi) i 2 šolje vode. Kada ste oprali i iseckali celer na male kriškice blanširajte ga, ali bez dodavanja soli u vodu. Sačekajte da se ohladi i prespite u blender zajedno sa 2 šolje vode u kojoj ste ga blanširali i 2 supene kašike meda. Za optimalan detoks najbolje je da pijete ovaj smuti tokom 5 dana neposredno pre doručka i tačno pre spavanja. Naravno, najbolje je da on uvek bude sveže spremljen!

Smuti sa limunom i celerom

Za ovaj smuti sa celerom biće vam potrebna 3-4 struka celera, 2 limuna i otprilike 3-4 čaše vode. S obzirom na to da smo već spomeuli da celer može da se blanšira, ovo je vaša prva varijanta, ali ukoliko nemate problema sa vlaknastim delovima koji se osećaju ako ga konzumirate sirovog, onda je to zdravije. Bilo kako bilo, ideja je da pomešate sitno iseckane strukove celera, sok od dva limuna i vodu i da umutite sve u blenderu. Ukoliko je detoks smuti preterano kiseo, onda dodajt emalo meda u njega.

Smuti sa celerom i spanaćem

Setoks smutijem

Za ovaj smuti za čišćenje sa celerom biće vam potrebna 2 struka stabla od celera, 2 šolje spanaća, 2 zelene jabuke, 1 krastavac, 1 supena kašika soka od đumbira i 1 šolja svežeg mleka. Otvaramo zagradu da bismo utvrdili da ukoliko ne želite da koristite životinjske proizvode, ona je najpogodnije da sveže kravlje mleko zamenite bademovim mlekom.

Stavite sve proizvode u moćni blender i ako ste sigurni da je on zaista takav, čak nema potrebe da gulite jabuke. Njihove kore sadrže najdragocenije supstance. Svaki čovek ima drugačiji ukus i ako smatrate da je vaš detoks smuti preterano gust, možete mirno da dodate još mleka u njega.

Pogledajte još ideja za detoks smutije i zdrave recepte sa celerom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest