bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Portobelo - ukusna pečurka koja održava struk tankim

Portobelo - ukusna pečurka koja održava struk tankim

Lilia  MilkovaLilia Milkova
Početnik
75
Pečurke portobelo
Fotografija: University of California

Pečurke Portobelo imaju intenzivan ukus i meku teksturu. One obezbeđuju niz esencijalnih hranljivih materija, ali ne sadrže mnogo kalorija, što ih čini dodatkom ishrani u svakoj dijeti. Pečurke Portobelo su dobar izvor vlakana i sadrže mnogo vode što ih čini da imaju nisku energetsku gustinu. Hrana koja ima nisku energetsku gustinu ne sadrži mnogo kalorija po gramu, zbog čega mogu da vam pomognu da smršate ili da održavate zdravu težinu.

Vlakna su ključna materija za kontrolisanje nivoa holesterola i šećera u krvi. Vitamini iz grupe B koji su sadržani u ovim pečurkama su od suštinskog značaja za zdrav metabolizam i nervni sistem i pomažu u održavanju zdravlja jetre, kože, očiju i kose.

Vaše telo ne čuva nijacin ii vitamin B6, tako da je od suštinskog značaja da se dobija redovno putem vaše ishrane. Nijacin pomaže metabolizmu hrane u energiji i sintetizira masne kiseline. On je izuzetno važan, zato što učestvuje u više od 100 helijskih delovanja u telu.

Pečurke portobelo su bogate mineralima - kalijumom, fosforom, bakrom i selenom. Kalijum pomaže u funkciji nerava i mišića i suprotstavlja se efektima natrijuma na krvni pritisak. Fosfor je neophodan za formiranje jakih kostiju, DNK i crvenih krvnih zrnaca, a bakar je važan za zdravo održavanje imunološkog sistema, nerava i krvnih sudova.

Portibelo

Fosfor takođe doprinosi smanjivaju bola u mišićima za vreme treninga i filtriranja otpada iz bubrega. Selen je antioksidans koji pomaže u formiranju DNK. Ovo pečurke Portobelo čini izuzetno zdravim.

Pečurke su jedan od malog broja prirodnih izvora vitamina D, ali količina koju sadrže zavisi od njihovoh izlaganja ultraljubičastim zracima. Imajući u vidu gorenavedene hranljive koristi pečuraka Portobelo, bez sumnje treba da uživate u njima što je pre moguće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji