Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kuskus od bisernog ječma sa dodacima (dijeta po Zoni)

Kuskus od bisernog ječma sa dodacima (dijeta po Zoni)

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Kuskus od bisernog ječma sa dodacima (dijeta po Zoni)
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Dijetalan doručak koji zasiti i daje odličan početak dana"

Potrebni sastojci

  • kuskus - 24 g, od bisernog ječma
  • voda - 200 g
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • so - s vrha noža
  • sitni sir od kačkavalja - 56 g
  • jaja - 4 komada (samo belanca)
  • plave šljive - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U mali duboki tiganj sipamo vodu, dodajemo so i maslinovo ulje i ostavljamo da provri.

Dodajemo kuskus i izmešamo. Kuvamo dok se ne zgusti. Ovo oduzima ne više od 5 minuta.

U već skuvani kuskus dodajemo sitni sir od kačkavalja i belanca. Neprestano mešamo ne duže od 2 minute dok ne bude u potpunosti gotovo. Pred kraj probajte da li je slano i ukoliko je potrebno dodajte soli.

Prillikom serviranja u tanjirić sa strane dodaje 2 komada šljiva.

Pripremanje kuskusa od bisernog ječma je prilagođena Zoni (balansiran režim ishrane) i ZBPVM (u Zelenoj Zoni).

Kuskus od bisernog ječma sa dodacima (po Zoni) je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: