Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kuskus od bisernog ječma sa dodacima (dijeta po Zoni)

Kuskus od bisernog ječma sa dodacima (dijeta po Zoni)

ažurirano:
Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
262591k
Kuskus od bisernog ječma sa dodacima (dijeta po Zoni)
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Dijetalan doručak koji zasiti i daje odličan početak dana."

Potrebni sastojci

  • kuskus - 24 g, od bisernog ječma
  • voda - 200 g
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • so - s vrha noža
  • sitni sir od kačkavalja - 56 g
  • jaja - 4 komada (samo belanca)
  • plave šljive - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U mali duboki tiganj sipamo vodu, dodajemo so i maslinovo ulje i ostavljamo da provri.

Dodajemo kuskus i izmešamo. Kuvamo dok se ne zgusti. Ovo oduzima ne više od 5 minuta.

U već skuvani kuskus dodajemo sitni sir od kačkavalja i belanca. Neprestano mešamo ne duže od 2 minute dok ne bude u potpunosti gotovo. Pred kraj probajte da li je slano i ukoliko je potrebno dodajte soli.

Prillikom serviranja u tanjirić sa strane dodaje 2 komada šljiva.

Pripremanje kuskusa od bisernog ječma je prilagođena Zoni (balansiran režim ishrane) i ZBPVM (u Zelenoj Zoni).

Kuskus od bisernog ječma sa dodacima (po Zoni) je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: