bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Sagorite masnoće korom pomorandže

Sagorite masnoće korom pomorandže

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2171
Kora od pomorandže

Obično svako ko jede pomorandžu baca njenu koru. Međutim, ovo je izuzetno pogrešno - u njoj je sadržano neverovatno mnogo korisnih sastojaka - na primer 200% više celuloze, nego u samom citrusu. Zahvaljujući upravo tome kora pomorandže ima laksativno dejstvo, jača creva, izbavlja od glista, stimuliše rad žuči i pre svega - pomaže u borbi sa viškom kilograma.

Oni koji imaju problema sa varenjem, znaju da je čaj od sitno iseckane kore pomorandže najbolje sredstvo u borbi sa problemom. Osim toga, kao što svi znamo, u pomorandži se nalaze zavidni nivoi vitamina C.

Slabije poznata činjenica je da u njoj ima još i vitamina B, P, E, K, karotina i kalcijuma, od kojih se veći deo nalazi u kori. U kori pomorandže sadržano je i više od 60 vrsta flavonoida i više od 170 različitih vrsta fitonutrijenata. Bogata je različitim pektinima, vitaminima, mineralima, vlaknima i čime još sve ne. A koristi i njenih primena je mnogo.

Na prvom mestu kora pomorandže se koristi u borbi sa kilogramima. Mnoge zaustavlja njen gorak ukus. Ali njen sastav - vlakna, u kombinaciji sa malim brojem kalorija, dostojni su da vas nateriju da progutate ovu činjenicu. Osim toga, ona je efektna protiv gojaznosti.

Osim za mršavljenje, kora pomorandže je i efekta kod lečenja astme. Ona čisti pluća, s obzirom na to da pomaže u razgrađivanju sekreta.

Mršavljenje pomorandžama

Kora pomorandže se primenjuje i za lečenje respiratornih problema - bronhitisa, prehlada, gripa, raka pluća. Zahvaljujući visokim nivoima histamina u njoj, ona pomaže u ublažavanju ovih stanja.

Nerastvroljivi polizaharidi - vrsta dijetalnih vlakana, takođe su u velikim količinama u kori pomorandže. Oni se bore protiv stanja kao što su zatvor, komplikacije, povezane sa sistemom organa za varenje. Osim toga, smanjuju kiselost i sprečavaju želudačne kiseline i povraćanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest