Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Najbolji prirodni antibiotici

Najbolji prirodni antibiotici

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
4187
najbolji prirodni antibiotici

Kod prvih simptoma gripa ili virusnog oboljenja javlja se pitanje da li da se okrenemo antibioticima koje prepisuju lekari da bismo rešili problem za nekoliko dana ili da se poverimo prirodnim sredstvima sa kojima jačamo svoj organizam da bismo se sami izborili sa bolešću.

Zapravo, ne smemo da zaboravimo da se priroda dobro pobrinula da nam obezbedi dovoljno lekovitih sredstava, sposobnih da unište bakterije i viruse. Neke od njih su zaista veoma efekte i sjajno zamenjuju proizvode farmaceutske industrije. Pogledajte neke od najboljih prirodnih antibiotika.

Med

Teško da postoji čovek koji ne zna kakava su lekovita svojstva pčelinjeg proizvoda. Ovo uključuje i njegove antibiotske kvalitete. Med je među najboljim proizvodima koji uspešno uništavaju bakterije koje su rezistentne na antibiotike.

med je odličan prirodni antibiotik

Kurkuma

Aktivna jedinjenja kurkuminoidi poseduju antioksidantna, antikancerogena, protivupalna svojstva.

Beli luk

Ovo ljuto povrće jakog mirisa je priznato kao jak prirodni antibiotik. Odlična su njegova natigljivična i antivirusna svojstva. On štiti organizam od štetnih bakterija i prirodan je antioksidans. U čenovima je sadržan alicin - materija bogata organskim sumporom koji uništava bakterije.

Crni luk

Njegovi kvaliteti su slični kvalitetima belog luka, oni su iz iste porodice. Smatra se prirodnim antibiotikom i zbog sadržaja vitamina, gvožđa, kalijuma i antioksidanasa.

Borovnice

Ovo super voće je moćan antioksidans i dobar antibiotik prirodnog porekla. Kako plodovi, tako i listovi mogu da se koriste kao lek.

Godži bobice

godži bobice

Poznate kao tibetsko čudo, godži bobice su izvor vlakana i antioksidanasa. Poboljaša energetski nivo organizma i pomaže u borbi sa različizim oboljenjima.

Ulje origana

Izvučeno iz listova divljeg origana, ovo ulje uništava patogene bakterije i štiti korisne. Karvakrol je njegov osnovni protivmikrobni sastojak, zbog koje je priznato njegovo delovanje prirodnog antibiotika.

Ehinacea

Lekoviti kvaliteti ehinacee su dokazani vekovima. Ona štiti od infekcija i jača imunitet, a kao sredstva u borbi sa prehladama i gripom poznata je svima. Može da smanji kijavicu za celih 86 procenata, ako se kombinuje sa vitaminom C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest