Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Gubitak težine uz pomoć korena maslačka

Gubitak težine uz pomoć korena maslačka

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
4086
Отслабване с помощна на корен от глухарче

Gubitak kilograma je često nemoguća misija zbog strogih i opterećujućih dijeta. Sve ovo se može izbeći uz pomoć nepretenciozne biljke maslačka.

Dovoljno je pripremiti ukusni čaj od korena maslačka da biste uspešno pokrenuli proces oslobađanja od viška masnoće.

Zašto maslačak ima ove mogućnosti

Zbog svojih svojstava ubrzavaju metabolizam i rešavaju probleme sa varenjem, koji su često uzrok nakupljanja toksina i viška masnih naslaga.

Koristan sastav korena maslačka

Među korisnim sastojcima u korenu maslačka su vitamini - C, grupa B, provitamin A; minerali - kalijum, kalcijum, natrijum, aluminijum, fosfor, cink, gvožđe. Sadrži i gorke glukozide, koji su lekoviti za urinarne infekcije, kao i inulin, terpene, flavonoide, saponine.

Čaj od korena maslačka za mršavljenje

Gubitak težine uz pomoć korena maslačka

Zahvaljujući supstancama u svom sastavu, koren biljke ima moć da stimuliše metaboličke procese i pomaže organizmu da razgradi i odloži masti koje su uspele da se brže nastane u tkivima.

Sve ovo normalizuje razmenu ugljenika i stvara dobar lipidni profil jer se pojačava lučenje želuca, a time i samo varenje.

Ovi procesi dovode do čišćenja celog organizma, a odlaganjem toksina i viška štetnih nakupina možete prirodno smršati.

Krug oslobađanja od viška uključuje i proces ozdravljenja poboljšanjem funkcije jetre, žuči i urinarnog trakta, a to pogoduje procesu čišćenja celog organizma i izbacivanju štetnih nakupina koji vodi do viška kilograma. Korelacija između detoksikacije, mršavljenja i lečenja korenom maslačka je jasna.

Kako napraviti čaj od korena maslačka za mršavljenje i čišćenje

Отслабване с корен от глухарче

Za čaj je potrebna jedna kašičica svežeg ili osušenog korena maslačka koji se prelije sa 300 mililitara vode. Ostavite preko noći na sobnoj temperaturi. Ujutru se stavi na šporet da provri i odmah skine. Nakon što se procedi, ostavi se da se ohladi.

Pije se u količini od 3 gutljaja pre doručka i 3 gutljaja 20 minuta posle doručka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest