Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Karakteristike pečenja u silikonskim kalupima

Karakteristike pečenja u silikonskim kalupima

Slani mafini u silikonskim kalupima

1. Pre nego što iskoristimo silikonske kalupe, svaki novi kalup treba da operemo vrućom vodom i detardžentom. Pre korišćenja kalup premazujemo mekanim margarinom i maslacem;

2. Pre pečenja da bi kalupi bili izdržljiviji, stavljamo ih na metalni roštilj pre nego što ih napunimo. Zatim pomoću roštilja ubacujemo u rernu. Tako tečno testo neće moći da se razlije;

3. Prilikom pečenja kalup može da se stavi u hladnu ili prethodno zagrejanu rernu;

4. Nakon pečenja u većim kalupima bilo bi dobro da se izvadi zajedno sa roštiljem i da ga stavimo na kuhinjski roštilj da se ohladi. Tako ne postoji opasnost da se kolač slomi. Da biste lakše odvojili od kalupa, ostavite na 5-10 minuta da se ohladi u kalupu i tek tada izvadite;

5. Prilikom čišćenja silikonski kalupi mogu da se peru vrućom vodom ili mašini za sudove. Kod tvrdokornih mrlja od testa, prvo namočimo kalup u vruću vodu;

6. Silikonski kalupi za pečenje mogu da se koriste i u mikrotalasnu rernu;

7. Silikonski kalupi mogu da se čuvaju uvijeni ili presavijeni.

Takođe, pogledajte kako se peče kolač u silikonskom kalupu, kako se radi sa silikonskim kalupima za mafine i saznajte do koliko stepeni mogu da izdrže silikonski kalupi. Ako nemate kvalitetne silikonske kalupe za pečenje, pogledajte navedeni link.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni