Brusketi i krostini su među najpopularnijim italijanskim predjelima. Međutim, prilično su teški i često se koriste kao glavno jelo, posebno tokom letnjih vrućina.
Ukus letnjeg paradajza je neuporediv, a ovi recepti nude otkrivanje njegovog punog ukusa. Dostupne su hiljade recepata sa bezbroj različitih varijacija, koje uključuju raznovrsne prelive i aditive kao što su paprike, sirevi, masline, kobasice, riba itd.
U kombinaciji sa ohlađenim vinom i krostinima, na primer, dobija se neuporediva kombinacija. Zamenom proizvoda onima koji su dostupni za sezonu, možete ih konzumirati u bilo koje doba godine.
Ali koja je razlika između dva predjela krostinija i brusketa, s obzirom na to da postoji i podvrsta - krostoni? Ovo je prilično teško pitanje i malo ko bi dao jasan odgovor.
Istina je da se za tipične italijanske bruskete hleb seče deblje, namaže maslinovim uljem i belim lukom, a nakon toga se prepeče. Nasuprot tome, italijanski krostini crostini su isečeni tanje i ne trljaju se belim lukom. Naravno, postoje i druge razlike koje može primetiti samo pravi Italijan.
Sledeća razlika je između krostinija i krostonija. Ovde je lako primetna, čak i neprofesionalnom oku – krostoni su jednostavno veći od krostinija.
Bez obzira na razlike, brusketi i krostini oduševljavaju neverovatnim ukusom. Lako se pripremaju i predstavljaju pogodnu užinu za svako vreme. Evo kako ih možete napraviti:

Brusketi sa paradajzom
Potrebni sastojci: 4 kriške hleba, 2 paradajza, maslinovo ulje, beli luk, sveži bosiljak, so i biber po ukusu
Način pripreme: Operite paradajz, uklonite semenke i isecite ga na kockice. Začinite hladno ceđenim maslinovim uljem, solju i biberom. Operite listove bosiljka, iseckajte ih i dodajte paradajzu.
Dobro prepecite kriške hleba sa obe strane. Premažite ukusnu brusketu maslinovim uljem. Ukrasite kriške mešavinom paradajza i poslužite.

Napolitanski krostoni
Potrebni sastojci: 4 kriški hleba, 8 fileta inćuna, 8 kriški mocarele, 2 paradajza, maslinovo ulje, origano, so i biber po ukusu
Način pripreme: Operite paradajz, uklonite semenke i isecite ga na kockice. Poređajte paradajz i mocarelu na kriške, naizmenično - malo paradajza, kriška mocarele, još paradajza, još mocarele itd.
Pospite solju, biberom i origanom i prelijte maslinovim uljem. Odozgo poređajte inćune. Pecite krostone u zagrejanoj rerni oko 10 minuta, dok se mocarela ne istopi.
Pogledajte i najpopularnije italijanske sireve i pogledajte deset najpoznatijih italijanskih jela. Ako želite da jedete italijanske specijalitete, obavezno isprobajte naše recepte italijanske kuhinje.
Komentari