Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Da očistimo organizam čajem od peršuna

Da očistimo organizam čajem od peršuna

Elitsa HristovaElitsa Hristova
Početnik
49
Napitak od peršuna

Svi znamo peršun kao zelen i aromatičan začin, koji se najčešće koristi u pripremi različitih salata. Istina je da sok i čaj od peršuna takođe imaju puno lekovitih svojstava.

Čaj od peršuna je izuzetno jak, pa ne treba piti odjednom više od 30-60 ml. Najbolje je da se sjedini sa drugim sokom od povrća - na primer, od šargarepe. Sveži sok ima svojstva, koja su neophodna za razmenu kiseonika i održavanje normalnih funckija nadbubrežne i štitne žlezde.

Sok od svežih listova peršuna se pravi u električnom sokovniku. Uzima se na sledeći način: 1-2 kašičice u 1/2 šolje svežeg mleka ili u 1-2 kašike pavlake 3 puta na dan, 15-20 minuta pre obroka. Naravno, moguće je konzumirati ga samog, ali uzmite u obzir da mu ukus nije mnogo prijatan za nepce.

Narodna medicina smatra da ovaj zeleni napitak stimuliše aktivnost gastrointestinalnog trakta. On olakšava mokrenje, posebno kod hipertrofije prostate, deluje i na buđenje apetita, normalizuje menstrualni ciklus, poboljšava respiratorne i srčane funkcije. Veliki broj prirodnih iscelitelja ga preporučuje kao sigurno sredstvo kod seksualne nemoći.

Čaj od peršuna pomaže telu da se očisti i oslobodi viška tečnosti. Iako se smatra blagim diuretikom, prethodne konsultacije sa stručnjakom pre upotrebe neće škoditi. Priprema se na sledeći način: staviti 2 l vode da provri, a zatim dodati ½ šolje svežeg peršuna i kuvati oko 10 minuta. Procediti tečnost i konzumirati topao ili ohlađen čaj.

Napitak treba da se koristi duže vreme, da bi uticao na skidanje viška kilograma. Na prvom mestu se ovo svojstvo duguje diuretičnom efektu koji ovaj napitak poseduje.

Sok od peršuna

Čaj od peršuna je prevencija protiv raka genitalnog trakta i može se koristiti kao alternativni lek, čak i kod registrovanih takvih oboljenja. Preporučuje se kod raka prostate i raka grlića materice, za ublaživanje bola i brži oporavak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni