Začini

Začini

Sve o začinima , čemu koriste i kada da ih koristimo. Začini u srpskoj i internacionalnoj kuhinji.
Ružičasti biberZačiniRužičasti biber
21. dec.
Denimira Anelova
MirođijaZačiniMirođija
28. nov.
Admin
ĐumbirZačiniĐumbir
28. nov.
Admin
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Aleva paprikaAleva paprika
28. nov.
Aleva paprika je jedan od omiljenih začina u našoj kuhinji. Koristi za organizam čoveka od aleve paprike su brojne.
PeršunPeršun
28. nov.
Perčun je čudesno sredstvo za dobro varenje, a nosi i mnogo koristi za organizam. Meršun sadrži oksalate i miristicin, koji sprečava stvaranje tumora u plućima.
Crni biberCrni biber
28. nov.
Crni biber ima impresivna antioksidantna i antibakterijska svojstva. Koristi od crnog bibera. Izbor i čuvanje crnog bibera.
CimetCimet
27. nov.
Cimet je smeđa kora drveta cimeta, koja se osuši, umota u oblik poznat kao štapić cimeta. Lekovita svojstva cimeta. Cimet se koristi u eteričnim uljima i smanjuje šećer u krvi.
Eterično ulje kurkumeEterično ulje kurkume
27. nov.
Saveti za korišćenje eteričnog ulja od kurkume. Eterično ulje od kurkume u kulinarstvu. Spoljašnja upotreba ulja od kurkume. Koristi od eteričnog ulja od kurkume.
AsafoetidaAsafoetida
06. okt.
Asafoetida je začin koji se dobija iz korena istoimene biljke. Asafoetida se široko koristi u indijskoj i ajurvedskoj kuhinji. Kuvanje sa asafoetidom.
Eterično ulje bosiljkaEterično ulje bosiljka
29. maj
Eterično ulje bosiljka se dobija iz biljke Ocimum basilicum metodom vodeno-parne destilacije svežih listova i biljke. Pogledajte za šta se koristi eterično ulje bosiljka
RuzmarinRuzmarin
21. april
Ruzmarin najbolje uspeva na sunčanom i toplom mestu i podnosi suv vazduh. Eterično ulje ruzmarina se koristi za masaže, jača nerve i širi krvne sudove.
KurkumaKurkuma
14. mart
Kurkuma pomaže kod reumatoidnog artritisa, cistične fibroze i smanjuje rizike od oboljenja raka. Informacija o kurkumi i o koristima kurkume. Sadržaj kurkumina u kurkumi.
Lovorov listLovorov list
13. mart
Lovorov list je hiljadama godina priznat kao sveta biljka. Lovorov list sadrži aromatično eterično ulje. Pogledajte za šta pomaže lovorov list.