Tonka pasuljZačiniTonka pasulj
16. avgust
Tanja Radmanovac
MahlebZačiniMahleb
14. avgust
Tanja Radmanovac
GalangaZačiniGalanga
06. avgust
Tanja Radmanovac

Začini

Sve o začinima, čemu koriste i kada da ih koristimo. Začini u srpskoj i internacionalnoj kuhinji.
Krbuljica
Krbuljica
Krbuljica je blizak rođak peršunu. Krbuljica ima široku primenu u kulinarstvu kao začin za piletinu, ribu, povrće, jela sa jajima. Krbuljica pomaže kod ...
Bixa orellana
Bixa orellana
Bixa orellana je žbun ili malo drvo, koje pripada porodici Bixaceae. Još od davnina su dokazana brojna korisna svojstva bixa orellane. Seme bixa orellane je ...
Kim
Kim
Kim je specifičan aromatičan začin, koji se koristi za začinjavanje teže hrane i različitih slanih peciva. Po ukusu i aromi kim podseća na anis. Kim je ...
Beli Biber
Beli Biber
Beli biber su pre mnogo vekova koristili indijski iscelitelji. Beli biber brzo uspeva da se ugnezdi i u narodnu medicinu drugih naroda. Beli biber je začin ...
Kokosov Šećer
Kokosov Šećer
Kokosov šećer je prirodni zaslađivač, čija boja može biti zlatna ili braon, a struktura kristalna ili blago zrnasta. Kokosov šećer se dugo koristi u Aziji. ...
Sumak
Sumak
Sumak je veoma popularan začin u arapskoj kuhinji, koji raste i na Mediteranu. Sumak se koristi za začinjavanje donera, pirinča i različitih vrsta mesa. ...
Zvezdasti Anis
Zvezdasti Anis
Zvezdasti anis /ructus Anisi stellai/ ili kineski anis je plod zimzelenog drveta Illicium verum. U narodnoj medicini azijskih naroda ima mnogo lekova koji ...
Kres Salata
Kres Salata
Kres salata se od davnina koristi kao stimulativno sredstvo, koje povećava tonus i izdržljivost. U srednjem veku su jeli kres u sendvičima, a danas se kres ...
Piment
Piment
Piment je začin, koji dolazi sa Jamajke. Kod nas se piment redovno koristi za supe i mesa. Od pimenta ima kako koristi, tako i štete.
Kajenska Paprika
Kajenska Paprika
Kajenska paprika je u stvari popularni čili, koji se smatra najljućom paprikom na svetu. Domovinom kajenske paprike smatra se tropska Amerika. Kajensku ...