Začini

Začini

Sve o začinima , čemu koriste i kada da ih koristimo. Začini u srpskoj i internacionalnoj kuhinji.
Eterično ulje bosiljkaZačiniEterično ulje bosiljka
29. maj
Iliana Angelova
RuzmarinZačiniRuzmarin
21. april
Rosi Trifonova
KurkumaZačiniKurkuma
14. mart
Admin
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Lovorov listLovorov list
13. mart
Lovorov list je hiljadama godina priznat kao sveta biljka. Lovorov list sadrži aromatično eterično ulje. Pogledajte za šta pomaže lovorov list.
BosiljakBosiljak
08. feb.
Bosiljak je veoma mirisna biljka čiji se listovi koriste kao začin u raznim jelima. Koristi i čuvanje bosiljka. Bosiljak je dobar izvor vitamina A.
Kala namakKala namak
03. feb.
Ajurvedska medicina preporučuje crnu indijsku so za brojne bolesti. Međutim, uglavnom pomaže u regulaciji elektrolita gastrointestinalnog trakta. Kuvanje sa kala namakom je zdravo.
Muskatni oraščićMuskatni oraščić
25. januar
Slava muskatnog oraščica kao začina datira još iz antike. U prodavnicama možete naći kako samlevene, tako i vele muskatne oraščiće. Predoziranje muskatnim oraščićem ima mnogo neprijatnih posledica.
KaranfilićKaranfilić
20. januar
Začin karanfilić potiče od neotvorenih pupoljaka ruže zimzelenog karanfilića. Karanfilić sadrži flavonoide, koji takođe doprinose njegovim protivupalnim svojstvima. Karanfilić poboljšava varenje.
KariKari
20. januar
Kari je mešavina aromatičnih začina, koja je tradicionalna u indijskoj, kineskoj, japanskoj, latinoameričkoj kuhinji. Kari može da čuva od demencije i Alchajmerove bolesti, kao i da sagori masnoću.
PimentPiment
18. januar
Piment je začin, koji dolazi sa Jamajke. Kod nas se piment koristi u sipama i mesu. Piment je i koristan i štetan.
KorijanderKorijander
18. januar
Korijander je začin bogat fitonutrijentima. Korijander deluje zažtitno protiv salmonele. Najčešće se korijander koristi protiv gasova, kod lenjih creva, zatvora i nedostatka apetita.
So - koristi i šteteSo - koristi i štete
16. avgust
Zdravstvene organizacije nas često upozoravaju na opasnosti od soli, koju svi tako često konzumiramo. Da li velike količine soli pričinjavaju brojne zdravstvene probleme, ili je to mit? Da li je so korisna ili štetna?
Cejlonski cimet - šta treba da znamoCejlonski cimet - šta treba da znamo
29. jun
Cimet je jedan od najmirisnijih začina koje ljudi koriste vekovima. Dodaje se za aromatiziranje raznih jela, a koristi se i u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji. Šta treba da znamo o cejlonskom cimetu.