Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Odlični začini za piletinu

Odlični začini za piletinu

DesislavaDesislava
Početnik
671
Piletina

Začini su završetak svakog jela. Pile je najrasprostranjenija živina u celom svetu, a i sprema se na najrazličitije načine širom veta. Začini koji se odlično slažu sa piletnom su dosta i različitog u porekla. Spisak je predugačak, ali pomenućemo neke od njih.

Biber. Jedan je od najrasprostranjenijih začina u evropskoj kuhinji i zajedno sa solju je obavean na svakoj trpezi. Osim što daje prijatnu aromu jelu, biber potpomaže varenje i pojačava apetit.

Ruzmarin. To je začn koji se koristi u tradicionalnoj mediteranskoj kuhinji. Odlično se slaže sa piletinom, ribom, mesom divljači, jelima od pirinča i krompira, jelima sa kupusom, šargarepom i paradajzom, a takođe je deo i slatkih jela.

Kumin

Origano. Jedan od najviše korišćenih začina u italijanskoj kuhinji, dobar je i za jela sa piletinom, a deo je i mnogih soseva i koristi se kao začin za mnoge proizvode od testa.

Kumin. Skoro i da ne postoji vrsta mesa uz koju se kumin ne slaže. On fantastičan i aomatičan začin, a spada u začine sa najvećim brojem lekovitih svojstava.

Majčina dušica. Ona je univerzalna biljka, koja, osim što se kroisti u kuhinji, glavni je sastojak mnogih lekovitih i kozmetičkih proizvoda. Koristi se kao začin za piletinu, čorbe, soseve i salate.

Bosiljak

Piment. Koristi se kao začin za pravljenje kobasica, a takođe ga ima u receptima za piletinu i ribu. Jedan je od najviše korišćenih začina na Karibima i često se koristi za soseve za roštilj i deo je raznih turšija.

Bosiljak. Odličan začin za piletinu, a pored toga je veoma blagotovoran kod hroničnog gastritisa i kolitisa.

Odabir začina zavisi od ukusa svakog čoveka pojedinačno.

Neosporna je činjenica da prava kombinacija ovih začina može učiniti da vako jelo bude neponovljivog ukusa.

Za piletinu takođe možete koristiti i beli luk, peršun, alevu papiku, beli biber, čubar, kari, đumbir, muskatni oraščić i druge.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest