bonapeti.rs»Članci»Dijete»Dijeta s kojom je Adel istopila 15 kilograma za mesec dana (Sirtuin dijeta)

Dijeta s kojom je Adel istopila 15 kilograma za mesec dana (Sirtuin dijeta)

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2312
Adel

Dijeta sa namirnicama, bogatim sirtuinima - to je režim za mršavljenje 2016. godine. Ispitana od strane niza imena svetskog šou biznisa, ona vam pomaže da skinete do 3 kg nedeljno.

Sirtuin dijetu su rzradili dijetolozi Ejdan Gogins i Glen Matin. U početko godine na pijaci u Velikoj britaniji je izašla njihova knjiga The Sirthfood Diet: The revolutionary plan for health and weight loss. U njoj oni opisuju sve aspekte režima ishrane. Upravo ova knjiga je inspirisala Adel i dana je ona skinula već 15 kg od svoje težine.

Stvaraoci dijete garantuju njen uspeh. Najbolje u njoj je što ne isključuje već podstiče konzumaciju crne čokolade, kafe i crnog vina - namirnica koje su zabranjene u skoro svakoj dijeti. Ako i vi želite da smršate i volite ovu hranu, to je onda režim za vas.

Dijeta se brzo pretvorila u hit 2016. Režim se zasniva na unosu hrane bogate sirtuinom. Materija pomaže formiranju enzima koji pojačavaju metabolizam i ubrzavaju sagorevanje kalorija. Osim toga ima svojstvo da blokira različite upalne procese i da čuva ćelije tela.

Crna :okolada

Ima mnogo namirnica sa sličnim svojstvima. Evo koje su one:

Citrusno voće, jabuke, borovnice, celer, kupus, luk, rukola;

Peršun, kurkuma;

Zeleni čaj, nezaslađena crna kafa, crveno vino;

Crna čokolada s minimum 75% kakaaa, orašasto voće, maslinovo ulje, heljda, losos.

Rukola

Dijeta ne isključuje obavezno meso, iako ono ne ulazi u istu grupu namirnica. Pravilo je inače da se ono uzima u kombinaciji s naznačenim namirnicama. One nikako ne bi trebalo da nedostaju na trpezi.

Dijeta prati jedno osnovno pravilo. U prva tri dana nedelje se uzima 100 kalorija. Dozvoljena su tri smutija i jedan obrok napravljen od namirnica sa spiska. Od četvrtog do poslednjeg dana nedelje uzima se po 1500 kalorija. Osnovni obroci se povećavaju na 2, a smutija su dva.

Režim ishrane je pogodna za sve, čak i za ljude čija je profesija fizički opterećena. Dijeta je testirana na različitim grupama ljudi. Svako od njih je izgubio u proseku 3 kg od svoje težine za 7 dana.

Mršavljenje

Tvorci dijete su kategorični da režim nije drastična dijeta, već zdrav način za trajno skidanje kilograma. On čak može da se pretvori u način života.

Sirtuin dijeta dokazano poboljšava zdravstveno stanje. Obavezna je i fizička aktivnost. Ona ne treba da brine one koji mršave - dijeta daje neviđenu snagu i tonus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest