Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Dijeta sa bananama i mlekom za brzo i efikasno skidanje kilograma

Dijeta sa bananama i mlekom za brzo i efikasno skidanje kilograma

Banana i mleko

Široko je rasprostranjeno mišljenje, da se od banana dobija na kilaži. Čak i da ima logike u ovoj tvrdnji, istina je da zahvaljujući njima možemo da se otarasimo viška kilograma. To se dešava, kada primenjujemo poseban režim konzumiranja.

Ovo južno voće sadrži veliki procenat šećera. Ako se preteruje sa upotrebom banana, logično je da će doći do povećanja težine. Da bi voće imalo suprotan efekat, jednostavno treba da se uzme u obzir količina kalorija koje unosite, dok jedete banane.

Banane stimulišu sistem za varenje. Pomažu mu da radi bolje. Upravo zbog toga mogu da se koriste u različitim dijetama.

Osim toga pomažu organizmu da se oslobodi toksina i daju sjaj koži. U principu optimalan broj unosa banana u toku jedne sedmice je do 10. Evo i dve različite dijete sa bananama.

Trodnevna dijeta sa bananama i mlekom.

Dijeta sa bananama

Zahvaljujući ovom dijetetskom režimu možete skinuti do 6 kilograma. Dijeta je veoma jednostavna. Dnevni jelovnik treba da se sastoji od pet banana i četiri čaše mleka sa malim procentom mlečne masti. Rasporedite ovu količinu prema nahođenju.

Optimalna varijanta je dve banane za doručak i dve za ručak, sa po čašom mleka. Za večeru jedna banana i dve čaše mleka. Možete da ig uzimate posebno, ili da nasečete voće i pomešate ga sa mlekom.

Sedmodnevna dijeta sa bananom

Osim što skidate kilograme, ovim režimom ishrane prečišćujete organizam. Za to su vam potrebne banane, jaja i mleko sa malim procentom mlečne masti.

Dnevni unos banana je 6 komada – za svaki obroj po dve. Sveže mleko možete piti u svako doba, kad god povelite, ali ne treba preskakati osnovne obroke.

Svakog drugog dana za ručak pojedite po dva jajeta, kako biste obezbedili organizmu potrebne proteine. Ukoliko počnete dijetu u ponedeljak, jaja ćete jesti u utorak, četvrtak i subotu.

Po završetku dijete izbegavajte masnoću sledeća dva dana, da bi izbegli jo-jo efekat. Ovom dijetom možete skinuti do 10 kilograma za samo nedelju dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest