Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus.
Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni. Odgovarajuće namirnice da imate pikantnije ražnjiće su soja sos, med, senf, sosevi za roštilj, tabasko sos.
Takođe, da začinite ražnjiće, možete koristiti belo vino, crno vino, votku, rakiju, pa čak i neke likere.
Sveže ceđeni sok od limuna je svakako poželjan u svim receptima za marinadu za ražnjiće, jer im daje neverovatan ukus.
Za marinadu biste mogli da koristite i majonez, kiselo ili sveže mleko. Tako će meso biti nešto teže i masnije. Med daje sladunjav i veoma prijatan ukus mesu. Možete koristiti i sok od pomorandže, marinada će imati egzotičniji ukus.
Nezavisno od toga da li su ražnjići od pilećeg ili svinjskog mesa, poželjno je da meso uvek isečete na kockice pre nego što ga stavite u marinadu.
Ako meso odstoji u marinadi oko 2-3 sata, ukus će biti blaži i neupadljiv. Za jači i pikantniji ukus je najbolje da meso bude u marinadi oko 6-8 sati ili da prenoće.
S vremena na vreme možete promepati meso u marinadi, kako bi upilo marinadu sa svih strana.
Pored marinade, možete spremiti i razne soseve i prelive za ražnjiće. Predlažem vam jedan zanimljiv recept za ukusan preliv za sinjske ražnjiće.
Kada napravite svinjske ražnjiće, možete ih začiniti ovim prelivom od soka od pomorandže, meda, sosa za roštilj i senfa. Potrebno vam je 250 ml soka od pomorandže, 4 kašike sosa za roštilj, 4 kašike meda, 2 kašičice dižonskog senfa.
Sve sastojke pomešajte u zagrejanom tiganju i ostavite ih da proključaju. Smanjite vatru i ostavite da se krčka 5 minuta. Prelijte svinjske ražnjiće glazurom. Biće neverovatno ukusni.
Komentari