Pomorandže spadaju u najkorisnije citrusno voće. One imaju prijatan i osvežavajući ukus, a takođe su i dobar izvor korisnih materija. Ceđena pomorandža je kod mnogih obavezan deo doručka.
Španski naučniic su otkrili i kako da ovaj napitak učinimo još korisnijim. Kako oni tvrde, sok od pomorandže je još korisniji za ljudski organizam ako se prethodno zamrzne.
Razlog tome, kako naučnici smatraju, krije se u tome što se važni karotenoidi nakon odmrzavanja pretvaraju u manje čestice, koje organizam znatno lakše usvaja.
Karotenoidi imaju važnu ulogu u prevenciji raka. Zbog moćnog antioksidantnog svojstva, oni usporavaju procese starenja i štite telo od slobodnih radikala.
Unos karotenoida blagotvorno deluje i kod angine, katarakte, astme, artritisa, ženskih problema različitog karaktera, raka pluća, problema sa prostatom i kod raznih drugih zdravstvenih tegoba.
U galeriji možete videti koje su to druge namirnice koje sadrže karotenoide.
Komentari