Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Zašto treba zamrzavati sok od pomorandže

Zašto treba zamrzavati sok od pomorandže

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
3198
Sok od pomorandže

Pomorandže spadaju u najkorisnije citrusno voće. One imaju prijatan i osvežavajući ukus, a takođe su i dobar izvor korisnih materija. Ceđena pomorandža je kod mnogih obavezan deo doručka.

Španski naučniic su otkrili i kako da ovaj napitak učinimo još korisnijim. Kako oni tvrde, sok od pomorandže je još korisniji za ljudski organizam ako se prethodno zamrzne.

Razlog tome, kako naučnici smatraju, krije se u tome što se važni karotenoidi nakon odmrzavanja pretvaraju u manje čestice, koje organizam znatno lakše usvaja.

Karotenoidi imaju važnu ulogu u prevenciji raka. Zbog moćnog antioksidantnog svojstva, oni usporavaju procese starenja i štite telo od slobodnih radikala.

Unos karotenoida blagotvorno deluje i kod angine, katarakte, astme, artritisa, ženskih problema različitog karaktera, raka pluća, problema sa prostatom i kod raznih drugih zdravstvenih tegoba.

U galeriji možete videti koje su to druge namirnice koje sadrže karotenoide.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni